Home » , , , , , » Μυρίζει μπαρούτι στην Άμφισσα μετά το φονικό

Μυρίζει μπαρούτι στην Άμφισσα μετά το φονικό

Αποστολή: Χρήστος Μαζάνης
 

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη η ευρύτερη περιοχή της Άμφισσας μετά την τραγωδία που εκτυλίχθηκε στον καταυλισμό των Ρομά στον δρόμο για το χωριό Βίνιανη.

Ο κρεοπώλης Παρασκευάς Κοντογιώργος, κάτοικος Βίνιανης, όπως το συνήθιζε, πέρασε μπροστά από τον καταυλισμό των Ρομά αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, όταν μία ομάδα κατοίκων τον σταμάτησε για να του κάνει παρατήρηση.

Ο δράστης, ο οποίος φέρει και το ψευδώνυμο «Μποτίλιας», είναι άριστος γνώστης των βουνών γύρω από την Άμφισσα. Οπλισμένος έχει διαφύγει στα υψώματα, όπου και αναζητείταιΗ κουβέντα δεν άργησε να καταλήξει σε ανταλλαγή ύβρεων και ως φαίνεται και σε χειροδικία. Ο κρεοπώλης έφυγε τελικά για το χωριό του, για να ξαναγυρίσει λίγες στιγμές αργότερα οπλισμένος.

Από μία θέση λίγο ψηλότερα από τον καταυλισμό πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένα 13χρονο κορίτσι και να τραυματιστεί ένας κάτοικος του καταυλισμού με το όνομα Γιουσούφης, ο οποίος φέρει και διαμπερές τραύμα.

Ο δράστης έφυγε με το αυτοκίνητό του μετά τους πυροβολισμούς, προφανώς αντιλαμβανόμενος το τι έχει συμβεί, για να εγκαταλείψει λίγα χιλιόμετρα μακριά το όχημά του.

Ανάστατοι οι Ρομά οργανώθηκαν σε ομάδες, ανακάλυψαν το αυτοκίνητο του δράστη και το έκαψαν, ενώ στη συνέχεια επιτέθηκαν στο μαγαζί του αδελφού του και το έσπασαν.

Κατόπιν απέκλεισαν για αρκετές ώρες την πρόσβαση προς τον καταυλισμό, όπου επικρατεί γενική αναστάτωση, δυσχεραίνοντας έτσι το έργο των αστυνομικών αρχών. Οι Αρχές δεν επενέβησαν αμέσως μετά το φονικό και μόλις το πρωί της Τρίτης μια μικρή ομάδα της Ασφάλειας Άμφισσας έφθασε στον τόπο του εγκλήματος.

Στο σημείο αυτό οι κάτοικοι του καταυλισμού των Ρομά έχουν τοποθετήσει λουλούδια.

Ο δράστης, ο οποίος φέρει και το ψευδώνυμο «Μποτίλιας», είναι άριστος γνώστης των βουνών γύρω από την Άμφισσα. Οπλισμένος έχει διαφύγει στα υψώματα, όπου και αναζητείται, αλλά, όπως αφήνουν να εννοηθεί οι Αρχές αλλά και κάτοικοι της Άμφισσας, δεν φαίνεται διατεθειμένος να παραδοθεί, διότι φοβάται άμεσα αντίποινα.

Η σχέση του δράστη με τους Ρομά του καταυλισμού έχει παρελθόν. Σχεδόν κάθε μέρα που περνούσε μπροστά από τον καταυλισμό ανέπτυσσε υπερβολική ταχύτητα, ενέργεια που είχε θορυβήσει τους κατοίκους, διότι στην περιοχή κυκλοφορούσαν πολλά παιδιά, τα οποία έπαιζαν στον δρόμο.

Το βράδυ της Δευτέρας προς Τρίτη ήταν, όπως φαίνεται, και η μοιραία στιγμή.


Η οικογένεια του δράστη φοβάται τα αντίποινα, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του μαγαζιού, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο αδελφός του Παρασκευά ΚοντογιώργουΟι Ρομά τον σταμάτησαν, προκειμένου να του κάνουν παρατήρηση για τον τρόπο οδήγησής του, όταν διέρχεται πλησίον του καταυλισμού.

Το φονικό άναψε το φιτίλι μιας γενικευμένης βεντέτας, μεταξύ των Ρομά από τη μία και της ευρύτερης οικογένειας του δράστη από την άλλη.

Όλοι οι συγγενείς του Παρασκευά Κοντογιώργου έχουν εγκαταλείψει τις κατοικίες τους και έχουν καταφύγει σε σπίτια φίλων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία φρουρεί την οικία του δράστη και κάποια σπίτια συγγενών, όχι όμως τον καταυλισμό.

Η οικογένεια του δράστη φοβάται τα αντίποινα, ιδιαίτερα μετά την καταστροφή του μαγαζιού, ιδιοκτήτης του οποίου είναι ο αδελφός του Παρασκευά Κοντογιώργου.

Η αστυνομία, αντιλαμβανόμενη τη σοβαρότητα της κατάστασης και τον κίνδυνο μιας ευρύτερης έκρηξης στην περιοχή στο πλαίσιο αυτής της βεντέτας, ενεργεί με διακριτικότητα και προφανώς ως πρώτη προτεραιότητα έχει επιλέξει να εντοπίσει τον δράστη και να τον συλλάβει.

Υπό τις παρούσες συνθήκες είναι και πολύ δύσκολη η δουλειά της Σήμανσης στο σημείο του εγκλήματος, αφού είναι πιθανόν στοιχεία να έχουν καταστραφεί.

Είναι άγνωστο ακόμη με τι όπλο πυροβόλησε ο δράστης. Άλλοι κάνουν λόγο για καραμπίνα και άλλοι για πολεμικό όπλο, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιος κάλυκας.

Με αυτά τα δεδομένα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί όπως πρέπει και μια σαφής ιατροδικαστική έρευνα.

Σημειώνεται ότι η κηδεία της 13χρονης θα τελεστεί αύριο Τετάρτη από το κοιμητήριο της Άμφισσας.

Oδοιπορικό του zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news