Μάτωσε η Γάζα

Οι ισραηλινοί στρατιώτες για άλλη μια φορά βάρεσαν στο ψαχνό. Από το πρωί της Παρασκευής, ημέρα προσευχής στο Ισλάμ, τουλάχιστον 10.000 Παλαιστίνιοι, γυναίκες και παιδιά, ξεχύθηκαν στη συνοριακή γραμμή προσπαθώντας να περάσουν τα συρματοπλέγματα. Μέσα στις φωτιές και τα δακρυγόνα οι νοσοκόμοι μετέφεραν τουλάχιστον 618 τραυματίες 117 εκ των οποίων έφεραν τραύμα από σφαίρα πολεμικού όπλου.






Δύο από τα τέσσερα άτομα που έχασαν τη ζωή τους την Παρασκευή είναι ο Νάμπιλ Άμπου Νταράμπα, 26 ετών, που σκοτώθηκε στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας και ο Ζιάντ αλ Μπαρίμ ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στα ανατολικά του Χαν Γιουνές, στα νότια του παλαιστινιακού θύλακα.

Οι εφημερίδες Jerusalem Post και Haaretz περιγράφουν με μελανά χρώματα τον τρόπο αντίδρασης του ισραηλινού στρατού και δημοσιεύουν φωτογραφίες που μιλούν από μόνες τους και δεν χρειάζονται κανέναν σχολιασμό.

Η Haaretz ανήρτησε στην ιστοσελίδα της και video που έδωσε στη δημοσιότητα η Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος. Βλέπουμε τραυματιοφορείς με γάντια, γυναίκες και άνδρες, να αντιλαμβάνονται πως κάποιος τραυματίστηκε και να τρέχουν μέσα στους καπνούς κουνώντας απεγνωσμένα τα χέρια τους προς την ισραηλινή πλευρά προφανώς για να διακοπούν οι πυροβολισμοί.

Τις προηγούμενες ημέρες η οργάνωση Hamas που κυριαρχεί απόλυτα στη Λωρίδα της Γάζας είχε αναλάβει δράση με ρουκέτες και όλμους κατά στόχων στο Ισραήλ. Η ισραηλινή απάντηση ήταν άμεση και σκληρή. Για άλλη μια φορά ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν στόχους μέσα στο πολεοδομικό συγκρότημα της Γάζας. Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος δημοσιεύματος της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz «Το Ισραήλ δεν έχει κάνει τίποτα. Δεν κούνησε καν το δαχτυλάκι του για να αποφύγει την αιματοχυσία».

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news