Home » , , , , , , , » Νύχτα αγωνίας για τον Αντίνοο - Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι νωρίτερα στη Φθιώτιδα

Νύχτα αγωνίας για τον Αντίνοο - Διακοπές ρεύματος και πλημμυρισμένοι δρόμοι νωρίτερα στη Φθιώτιδα

Κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες συνοδεύτηκαν από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, έπληξε πολλές περιοχές της χώρας την Τρίτη.

Από τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία Αντίνοος θα επηρεάσει τη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά, ενώ προς τη νύχτα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στις Σποράδες καθώς και στην κεντρική και βόρεια Εύβοια.



Στο «στόχαστρο» του Αντίνοου από τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη θα βρεθεί και η Αττική -κυρίως η δυτική και η βόρεια.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν στο νομό Φθιώτιδας θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες της Τετάρτης σύμφωνα και με τις τελευταίες προβλέψεις της ΕΜΥ.


Εξαιτίας της κακοκαιρίας καταγράφηκαν διακοπές ρεύματος, ενώ πλημμύρισαν δρόμοι.

Κορινθία: Είκοσι κλήσεις στην Πυροσβεστική για αντλήσεις υδάτων 

Τα ισχυρότερα φαινόμενα και τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους μετεωρολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, μέχρι τις 20:00 μ.μ. τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν σε Καρδίτσα (80 mm), Βυτίνα Αρκαδίας (46), Καλαμπάκα (41), Τριανταφυλλιά Φλώρινας (40), Τρίκαλα (34), Κορινό Πιερίας (32), Λάρισα (31) και Λαγκάδια Αρκαδίας (30 mm).

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης στην ευρύτερη περιοχή του νομού Κορινθίας, η Πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης πάνω από 20 κλήσεις για άντληση υδάτων.


 Meteo: 14.000 κεραυνοί στο Ιόνιο
Παράλληλα, ισχυρή κεραυνική δραστηριότητα καταγράφηκε στο Ιόνιο και στη Δυτική Ελλάδα, καθώς έως τις 20:00 το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα.


 Προβλήματα ηλεκτροδότησης 

Στη Στυλίδα αλλά και στην Αγία Μαρίνα προέκυψαν τα σοβαρότερα προβλήματα με διακοπή μάλιστα της ηλεκτροδότησης για μία περίπου ώρα έως και τις 7 το απόγευμα.


Καταρρακτώδης βροχή σημιεώθηκε στη Λοκρίδα, αλλά και στη Λαμία χωρίς ωστόσο σημαντικά προβλήματα. Προληπτικά πάντως έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο πέρασμα για Ροδίτσα από τον ποταμό Ξηριά.


Τα σημαντικότερα προβλήματα παρουσιάστηκαν, πάντως, στο δρόμο Λαμίας - Δομοκού, όπου αρκετές πέτρες έπεσαν στο οδόστρωμα και ειδικά πλησίον της Αγίας Αικατερίνης όπου χρειάστηκε να επέμβει το περιπολούν περιπολικό.


Όπως φαίνεται, βροχές και καταιγίδες αναμένονται σε όλα τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης από το μεσημέρι της Τρίτης 16/07 έως και αργά το βράδυ της ίδιας μέρας, ενώ στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης 17/07 τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στο Νότιο Ιόνιο, τα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά, τη Χαλκιδική, τις Σποράδες και την Εύβοια. 


Τα φαινόμενα θα είναι ισχυρά κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Ιόνιο, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλάζι.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news