Home » , » Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα με τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ

Κουνήθηκε η μισή Ελλάδα με τον σεισμό των 6,1 ρίχτερ

Ένας σεισμός με μεγάλο – ευτυχώς – εστιακό βάθος έγινε στις 09.23 το πρωί αναστατώνοντας την μισή Ελλάδα. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν σφοδρή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 6.1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 258 χλμ. ν. της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο 20 χλμ. ν. των Αντικυθήρων. 
Μέχρι στιγμής στην πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Αθήνα με τον κόσμο να βγαίνει στους δρόμους αναστατωμένος. Σύμφωνα με μαρτυρίες από την Κρήτη, ο σεισμός είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια. Μαρτυρίες επίσης από πολλές περιοχές της Ελλάδας αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε Ναύπακτο, Λάρισα, Λαμία, πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.
Δηλώσεις Τσελέντη-Χουλιάρα

«Ο σεισμός ήταν 6,1 Ρίχτερ, 25 χλμ νοτιοδυτικά των Αντικυθήρων με εστιακό βάθος 70χλμ. Αυτό μας έσωσε και θέλω να πω ότι είναι σύμπτωση, δεν έχει καμία σχέση με τον σεισμό της Αλβανίας», ξεκαθάρισε στον Alpha 98,9 και το «Ραντάρ» ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης και συνέχισε:

«Υπάρχουν πολλά ρήγματα στο Αιγαίο, αλλά πιστεύω ότι δεν θα έχουμε επιπτώσεις και θεωρώ ότι λόγο του μεγάλου εστιακού βάθους θα έχουμε περιορισμένη μετασεισμική ακολουθία. Κατά 90% ήταν ο κύριος σεισμός».

Στην πρώτη εκτίμηση ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας είχε μιλήσει για σεισμό 6 Ρίχτερ, με επίκεντρο 26χλμ νότια των Κυθήρων και βάθος 56 χλμ., ενώ διήρκησε αρκετά δευτερόλεπτα.

Αρχικό κείμενο 09:30

Κουνήθηκαν οι Αθηναίοι πριν από λίγο από σεισμό που έγινε. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι έγινε 179 χιλιόμετρα δυτικά της Κρήτης σε θαλάσσιο χώρο. 
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία η δόνηση ήταν έντασης 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν 30 χιλιόμετρα ανάμεσα σε Κρήτη και Κύθηρα.

 www.pentapostagma.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news