Home » , , , , » Λάρισα: Έκλεψαν και φέτος το «θείο βρέφος» από τη φάτνη

Λάρισα: Έκλεψαν και φέτος το «θείο βρέφος» από τη φάτνη

Σε... έθιμο έχουν αναγάγει κάποιοι ασυνείδητοι την κλοπή του ομοιώματος του «Θείου Βρέφους» από τη φάτνη κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου Λάρισας στην κεντρική πλατεία της, που για μια ακόμη χρονιά στερεί τη χαρά από τα μικρά παιδιά.
Όπως συμβαίνει ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια, άγνωστοι –πιθανότατα οι ίδιοι που έκαναν το ίδιο κακόγουστο «αστείο» και τις προηγούμενες φορές, κατάφεραν να αρπάξουν την κούκλα που αναπαριστά τον Χριστό και να εξαφανιστούν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Η κλοπή του ομοιώματος διαπιστώθηκε το πρωί της Κυριακής και ενημερώθηκαν η δημοτική αρχή και η αστυνομία.


Το 2017, οι «φαρσέρ» που διασκεδάζουν προκαλώντας το θρησκευτικό συναίσθημα των κατοίκων της πόλης, είχαν κλέψει στις 30 Δεκεμβρίου την κούκλα του «Θείου Βρέφους», που μόλις είχε αντικατασταθεί μαζί με τα υπόλοιπα ομοιώματα τα οποία είχαν κατασκευαστεί από τον Δημοτικό Κουκλοθίασο «Τιριτόμπα» και είχαν καεί στην πυρκαγιά που είχε καταστρέψει ολοσχερώς τη φάτνη στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι ίδιοι, πιθανότατα, βάνδαλοι είχαν κλέψει την κούκλα που αναπαριστούσε το «Θείο Βρέφος» ανήμερα της Πρωτοχρονιάς του 2017 και μάλιστα τότε προκαλέσει εκτεταμένες φθορές στις υπόλοιπες φιγούρες που ήταν τοποθετημένες μέσα στη φάτνη, αφού πρώτα έσπασαν το προστατευτικό κάλυμμα που βρισκόταν μπροστά της!

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news