Home » , , » Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός και λήψη μέτρων σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική

Κορονοϊός: Κόκκινος συναγερμός και λήψη μέτρων σε Θεσσαλονίκη - Χαλκιδική

Οι ειδικοί δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν σε λήψη νέων μέτρων προκειμένου να φρενάρουν τη διασπορά του ιού σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική
 
Υψηλό αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού συνεχίζουν να καταγράφουν Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική προβληματίζοντας τους επιστήμονες. Την Κυριακή 9 Αυγούστου στη Θεσσαλονίκη επιβεβαιώθηκαν ακόμη 35 κρούσματα COVID, ενώ τις τελευταίες μέρες αυτά ξεπέρασαν τα 80.

Αντίστοιχα στη Χαλκιδική έχει σημάνει «κόκκινος συναγερμός» μετά τα 51 θετικά κρούσματα που εντοπίστηκαν μεταξύ εργαζομένων σε εργοστάσιο τροφίμων. Στο πλαίσιο αυτό δεν αποκλείεται οι ειδικοί τις επόμενες ώρες να προχωρήσουν σε λήψη νέων μέτρων προκειμένου να φρενάρουν τη διασπορά του ιού. Τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα με αυτά που ανακοινώθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 9 Αυγούστου στα Αμπελάκια αλλά και στον Πόρο τις προηγούμενες μέρες. 
Σύμφωνα με αυτά: 
  • Απαγορεύεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως και τις 7.00 της επόμενης.
  • Χρήση της μάσκας παντού 
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές, κλπ. Αυτές δεν πρόκειται να γίνουν για τις επόμενες 10 μέρες.
Εστία διασποράς του ιού είναι κυρίως γάμοι που τελέστηκαν την προηγούμενη βδομάδα. Ενδεικτικό είναι ότι από το γάμο στα Αμπελάκια δύο καλεσμένοι κατέληξαν και είναι διασωληνωμένοι. 


Οι ειδικοί εφιστούν την προσοχή στους πολίτες και ζητούν την σωστή χρήση της μάσκας, το πλύσιμο των χεριών και την τήρηση των αποστάσεων

www.ethnos.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news