Home » , , , » Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή: Εντολή εκκένωσης στα πρώτα σπίτια στα Συχαινά

Μεγάλη πυρκαγιά στην Πάτρα κοντά σε κατοικημένη περιοχή: Εντολή εκκένωσης στα πρώτα σπίτια στα Συχαινά

Έκλεισε η περιμετρική οδός - Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10 το βράδυ και πήρε αμέσως διαστάσεις - Στο σημείο επιχειρούν 30 οχήματα της Πυροσβεστικής με 72 πυροσβέστεςκαι δύο ομάδες πεζοπόρο
Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 10.00 το βράδυ σε αγροτοδασική έκταση της Βούντενης στο ύψος του τούνελ «Πατρέας» της περιμετρικής. Το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται ανάμεσα στα Συχαινά και τη Βούντενη.
 
Αμέσως έκλεισαν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας της περιμετρικής από το ύψος της Εγλυκάδας. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ωστόσο το έργο τους είναι δύσκολο λόγω και του ανέμου.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες το μέτωπο της φωτιάς είναι περίπου 3 χιλιόμετρα.
 
Από την μία πλευρά το μέτωπο κατευθύνεται προς τα Συχαινά, όπου έχει δοθεί εντολή εκκένωσης των πρώτων σπιτιών του χωριού, και από την άλλη προς την Δραγώλενα. 

 

Στο σημείο έσπευσαν 20 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άντρες και αργότερα κατέφτασαν ενισχύσεις, ανεβάζοντας τον αοριθμό των οχημάτων σε 30 και των πυροσβεστών στους 72. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης μετέχουν και δύο ομάδες πεζοπόρο, καθώς και υδροφόρες ΟΤΑ.




Πολλά από τα πυροσβεστικά οχήματα είναι παρατεταγμένα επί της Περιμετρικής με τις φλόγες να είναι ακριβώς κάτω από την κοιλαδογέφυρα της οδού, η οποία είναι κλειστή.  
Οι άνεμοι στην περιοχή πνέουν ισχυροί, δυσκολεύουν το έργο το Πυροσβεστών κι έτσι οι φλόγες πέρασαν την Περιμετρική και κινούνται με κατεύθυνση προς Ρίο.
 
Στην ευρύτερη περιοχή δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων πολιτών. 
Κοντά στο σχολείο της περιοχής (59ο) έχουν συγκεντρωθεί πολλά οχήματα και η Αστυνομία προσπαθεί τώρα να αδειάσει το σημείο για να μπορούν να κυκλοφορήσουν τα Πυροσβεστικά.
 
Έχει ζητηθεί ενίσχυση με οχήματα και Πυροσβέστες και από άλλες περιοχές της Πελοποννήσου.
 


Περιφερειάρχης: «Θα είναι δύσκολη νύχτα»
 
Σε δηλώσεις του από την περιοχή που έχει εκδηλωθεί η φωτιά ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης τόνισε πως θα είναι μία πολύ δύσκολη νύχτα αυτή που διανύουμε. 


Ειδικότερα ο κ. Φαρμάκης σε δήλωσή του ανέφερε: «Μάχη με τις φλόγες δίνουν απόψε οι πυροσβεστικές μας δυνάμεις, στην περιοχή των Συχαινών της Πάτρας. 

Η προσπάθεια να μην επεκταθεί η πυρκαγιά είναι μεγάλη και το έργο τους συνδράμει η Πολιτική Προστασία και ο μηχανισμός της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Είμαστε όλοι εδώ για να νικήσουμε και σε αυτή την μάχη... Ας ελπίσουμε όλα να πάνε καλά».
 
Δείτε φωτογραφίες από το μέτωπο της μεγάλης πυρκαγιάς: 



πηγη

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news