Home » , , , , , , » ΙΑΝΟΣ – Καταστροφές στη Φθιώτιδα άρθρο του Αθανάσιου Γιαννόπουλου

ΙΑΝΟΣ – Καταστροφές στη Φθιώτιδα άρθρο του Αθανάσιου Γιαννόπουλου

Αθήνα, 19/09/2020

ΙΑΝΟΣ – Καταστροφές στη Φθιώτιδα

Έχουμε συνηθίσει να μιλάμε πάντοτε για ακραία καιρικά φαινόμενα, δεν έχουμε μάθει όμως να κάνουμε αυτοκριτική για παραλήψεις και σφάλματα
δικά μας. 


Οι συγκεκριμένες καταστροφές που γίνανε στις καλλιέργειες, σπίτιακαι μαγαζιά στη περιοχή μας στη Φθιώτιδα, το Λιανοκλάδι, Ζηλευτό, Υπάτη,κλπ, οφείλονται σε ανεπάρκεια χειρισμών και επιλογών εδώ και τόσων ετών.

Είχα σχολιάσει πολλές φορές ότι θα πρέπει να γίνουνε έργα ορεινής υδρονομίας γιατί αν είχαμε ταμιευτήρες πάνω από τα χωριά μας αυτά θα είχαμε μετατρέψει το νερό - που σήμερα το χαρακτηρίζουμε και δικαιολογημένα ως ΚΑΤΑΡΑ - σε πραγματική ΕΥΛΟΓΙΑ. 



Τα μεγάλα έργα τα οποία γίνονται - η Ε65, η ολοκλήρωση της σιδηροδρομικής γραμμής στη
περιοχή μας - χωρίς να λάβουνε μέριμνα οι εργολήπτριες εταιρείες προοπτικής διευθέτησης των νέων γεωμορφολογικών συνθηκών δημιούργησαν σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό τις καταστροφές που προανέφερα. 


Και για αυτό υπάρχου ευθύνες και πρέπει να αναζητηθούν.

Η προχθεσινή συνάντηση όπως έμαθα του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Θανάση Καρακάτζα με τον Καθηγητή του Α.Π.Θ. Φάνη Παυλίδη θέλω να
πιστεύω ότι μπορεί τουλάχιστον σήμερα έστω και αργά να προοιωνίζεται καλές εξελίξεις.


Η επίσκεψη του Υπουργού Οικονομίας Χρήστου Σταϊκούρα, του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου και των Βουλευτών θα πρέπει να μην έχουνε επικοινωνιακό χαρακτήρα αλλά οφείλουν να πάρουν άμεσα μέτρα ανακούφισης της ταλαιπωρίας, του πόνου και των προβλημάτων που δημιούργησε ο ΙΑΝΟΣ. 


Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες αγρότες,
επαγγελματίες, οικογενειάρχες που δεν φταίνε σε τίποτα.


Και θα ήθελα να σχολιάσω ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ με τον αρμόδιο Υπουργό Γεωργίας πρέπει να στείλουν άμεσα τα κλιμάκια εκτίμησης των καταστροφών της φυτικής καλλιέργειας (και δη βαμβάκια) και όχι να πάνε όπως συνηθίζεται τα κλιμάκια μετά 15μερο και παράλληλα η αποζημίωση να μην είναι για όλους ίδια, αλλά θα πρέπει να συνεκτιμηθούν οι 3 τουλάχιστον
τελευταίες καλλιεργητικές περίοδοι και κατά αυτόν τον τρόπο να υπάρξει δικαία αποζημίωση και κυρίως να είναι έγκαιρη, διότι δεν υπάρχουν οικονομικά περιθώρια για τους αγρότες μας.


Και βέβαια θα πρέπει αν αποκατασταθούν άμεσα όλες οι καταστροφές που γίναμε στο οδικό μας δίκτυο. 


Περιμένουμε…


ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Λ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ – ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news