Home » , , , , » Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε ότι νόσησε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.

Κορονοϊός: Ανακοινώθηκε ότι νόσησε ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν.


Θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο Εμανουέλ Μακρόν.  Την είδηση ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης η Γαλλική Προεδρία.  Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση σημειώνεται πως ο «Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαγνώστηκε σήμερα θετικός στον COVID-19».

Ο Μακρόν υπεβλήθη σε τεστ RTPCR μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων, αναφέρει ο Ελιζέ, χωρίς να διευκρινίζει ακριβώς ποια συμπτώματα παρουσίασε.

«Σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς που ισχύουν για όλους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραμείνει σε απομόνωση για 7 ημέρες. Θα συνεχίσει να εργάζεται και να εκτελεί τις δραστηριότητές του εξ αποστάσεως» διαβεβαιώνει το προεδρικό Μέγαρο της Γαλλίας.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης των πρόσφατων επαφών του.

Ο Μακρόν προστίθεται στη λίστα των ηγετών που έχουν προσβληθεί από τον ιό, στην οποία συμπερλιμαβάνονται – μεταξύ άλλων – ο Ντόναλντ Τραμπ, ο Μπόρις Τζόνσον, ο Ζαϊρ Μπολσονάρο και άλλοι.

Τέλος Δεκεμβρίου οι πρώτες δόσεις των εμβολίων, δήλωσε ο Καστέξ

Οι πρώτες δόσεις των εμβολίων κατά της COVID-19 θα μπορούν να χορηγηθούν στους πολίτες στη Γαλλία την τελευταία εβδομάδα του Δεκεμβρίου, δήλωσε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ μιλώντας στο κοινοβούλιο.

Ο Καστέξ πρόσθεσε ότι η εκστρατεία εμβολιασμού στη Γαλλία θα εντατικοποιηθεί τον Ιανουάριο και επανέλαβε ότι η εκστρατεία θα επικεντρωθεί αρχικά στα πιο ευάλωτα μέλη της κοινωνίας, όπως οι ηλικιωμένοι, πριν συνεχιστεί στον υπόλοιπο πληθυσμό.

Εν τω μεταξύ, το υπουργείο Υγείας της Γαλλίας ανακοίνωσε ότι η χώρα άρχισε να συντονίζεται με τους Ευρωπαίους γείτονές της πριν από την έναρξη των εκστρατειών εμβολιασμού κατά της Covid-19, κυρίως όσον αφορά τις παραμεθόριες περιοχές.

“Η Γαλλία είχε τηλεδιάσκεψη με τους υπουργούς Υγείας (ή τους εκπροσώπους τους) των βασικών της γειτόνων, της Γερμανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Λουξεμβούργου, της Ολλανδίας, της Ελβετίας στις 15 Δεκεμβρίου για να συζητήσουν και να συντονίσουν τις στρατηγικές τους για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, κυρίως σε σχέση με συγκεκριμένα θέματα για τους διασυνοριακούς πληθυσμούς”, ανακοίνωσε το υπουργείο.

 

Επρόκειτο συγκεκριμένα για την “προώθηση του συντονισμού της έναρξης των εκστρατειών εμβολιασμού” και τη “διασφάλιση της συνοχής και της αποτελεσματικότητας των εκστρατειών ανάμεσα στους διασυνοριακούς πληθυσμούς”, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Οι συμμετέχοντες συμφώνησαν επίσης να “κοινοποιούν γρήγορα τις πληροφορίες που αφορούν τη φαρμακοεπαγρύπνηση”.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γαλλικής υπηρεσίας δημόσιας υγείας, μόνο οι μισοί (53%) από τους Γάλλους που ερωτήθηκαν τον Νοέμβριο θέλουν να εμβολιαστούν, έναντι των δύο τρίτων (64%) τον Ιούλιο, ποσοστό μεταξύ των χαμηλότερων παγκοσμίως.

Ο καθηγητής Αλέν Φισέρ, υπεύθυνος για τη γαλλική στρατηγική εμβολιασμού, αρνήθηκε, μιλώντας στο ραδιόφωνο France Inter, ότι η Ευρώπη έχει “καθυστερήσει” σε σχέση με άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία όπου ο εμβολιασμός έχει ήδη ξεκινήσει.

Μίλησε για την ανάγκη να επιδειχθεί “αυστηρότητα” και “να διασφαλιστεί ότι αυτά τα εμβόλια, την ημέρα που θα μπορούμε να αρχίσουμε να τα χορηγούμε στους συμπολίτες μας, θα έχουν εγκριθεί ως αρκετά ασφαλή και αποτελεσματικά, με άλλα λόγια η σχέση κινδύνου-οφέλους να είναι εξαιρετικά ευνοϊκή”.

“Αφήστε τις ρυθμιστικές αρχές να ολοκληρώσουν το έργο τους, θα το ολοκληρώσουν τις επόμενες μέρες, δεν μένουν παρά μόνο λίγες μέρες”, πρόσθεσε.

 

πηγη

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news