Home » , , , , » Λαμία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ανήλικοι που λήστευαν ηλικιωμένες

Λαμία: Στα χέρια της ΕΛΑΣ οι ανήλικοι που λήστευαν ηλικιωμένες


Εγκληματική ομάδα που ενέχεται κυρίως στη διάπραξη ληστειών, σε βάρος ηλικιωμένων γυναικών, στην πόλη της Λαμίας, εξάρθρωσε η τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.

Μεσημβρινές ώρες χθες, από αστυνομικούς της εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της ομάδας, ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής.

Όπως προέκυψε, οι τρεις ανήλικοι, το χρονικό διάστημα από 31 Ιανουαρίου έως και 15 Φεβρουαρίου 2021 ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον τεσσάρων ληστειών και μίας κλοπής.

Οι δράστες εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και αφού αρχικά εισέρχονταν στο εσωτερικό των σπιτιών τους από ανασφάλιστες πόρτες ή στις αυλές, ακολούθως με τη χρήση σωματικής βίας αποσπούσαν χρυσές αλυσίδες που φορούσαν τα θύματα στον λαιμό τους.

Στην περίπτωση της κλοπής, τα μέλη της ομάδας εντόπισαν την ηλικιωμένη να κινείται πεζή και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν χρυσή αλυσίδα από τον λαιμό της.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας εκ των τριών συλληφθέντων έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιπλέον, σε βάρος του, από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου, είχε επιβληθεί κράτηση στο Ι.Α.Α.Α.Σ.Ε. (ορφανοτροφείο) Βόλου, από το οποίο είχε διαφύγει και αναζητούταν από τις 22 Δεκεμβρίου 2020.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν την Πέμπτη στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news