Home » , , , , , , » Πρωτοδικείο Λαμίας: Δυο αιτήσεις και μια κρίσιμη μέρα για την υπόθεση Κουφοντίνα

Πρωτοδικείο Λαμίας: Δυο αιτήσεις και μια κρίσιμη μέρα για την υπόθεση Κουφοντίνα


του Παναγιώτη Στάθη

Στα χέρια της Δικαιοσύνης πέρασε από χθες η υπόθεση του καταδικασμένου ως εκτελεστή της 17Ν , Δημ. Κουφοντίνα, που διανύει την 56ης μέρα απεργίας πείνας και 10η δίψας.

Η αμετακίνητη στάση της κυβέρνησης, και οι φωνές από όλες τις πλευρές για προσφυγή στη Δικαιοσύνη, οδήγησε την υπεράσπιση Κουφοντίνα να στραφεί στο Πρωτοδικείο Λαμίας, σε αναζήτηση μιας νομικής διεξόδου.

Η προσφυγή ήρθε επίσης μετά την αποστροφή της συνηγόρου του Ιωάννας Κούρτοβικ η οποία είχε υποβάλλει ένα ρητορικό (πλην σαφές) ερώτημα σε προηγούμενη δήλωσή της: "Προσπαθούν να πείσουν ότι ένα μικρό τοπικό πρωτοδικείο μπορεί να ορθώσει ανάστημα απέναντι σε μία απόφαση της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, που η δηλητηριώδης ρητορική έχει καταστήσει πρώτο θέμα στις ειδήσεις…..Άραγε μπορεί το Πρωτοδικείο της Λαμίας να πάρει το θάρρος να δώσει λύση στην κρίση που δημιούργησε η πολιτική αδιαλλαξία;".

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας

Η αίτηση κατατέθηκε από τους συνηγόρους του Ιωάννα Κούρτοβικ και Θέμη Σοφό, οι οποίοι έχουν μεταβεί στη Λαμία .

-Η πρώτη αίτηση (την οποία θα εισάγει σήμερα ο εισαγγελέας στο Συμβούλιο που λειτουργεί ως δικαστήριο εκτέλεσης ποινών ) αφορά αναβολή έκτισης  της ποινής που έχει επιβληθεί στο μέλος της 17Ν "προκειμένου να μην υποστεί ανήκεστο βλάβη η υγεία του".

Μάλιστα όπως διευκρίνισε η κυρία Κούρτοβικ ζητάει την αναβολή έκτισης της ποινής όχι για να πάει ο εντολέας της σπίτι του, αλλά για να παραμείνει για ένα μήνα στο νοσοκομείο προκειμένου να αποκατασταθεί η υγεία του. Αυτό εκτιμάται ότι μπορεί να είναι ένας δρόμος που θα λύσει το πρόβλημα, εφόσον βέβαια, γίνει δεκτό το αίτημα από τη Δικαιοσύνη.

Τι σημαίνει αυτό:

Το αίτημα αυτό εδράζεται στις προβλέψεις του άρθρου 556 (παράγραφος 1, εδάφιο Δ) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Οι δικηγόροι του απεργού πείνας επικαλούνται και το άρθρο 557, (παράγραφοι 2,7,8) του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, κάτι που "φωτογραφίζει" και μία "συμβιβαστική" κατά μια έννοια λύση αφού προβλέπει ότι για να αποτραπεί η ανήκεστη βλάβη, ή ο κίνδυνος για τη ζωή του, μπορεί ο κρατούμενος να νοσηλευτεί σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι – προφανώς στόχευση είναι -να οδηγήσει σε εισαγγελική απόφαση για μεταγωγή του στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού. Αυτό πιθανόν θα αποκλιμακώσει(;) τα πράγματα.

Η δεύτερη αίτηση

Η δεύτερη αίτηση, είναι ουσιαστικά προσφυγή κατά της απόρριψης του αιτήματος επαναμεταγωγής στον Κορυδαλλό , η οποία βέβαια είναι διοικητική πράξη. Γι αυτό γίνεται επίκληση άρθρου του Σωφρονιστικού κώδικα, βάση του οποίου αρμόδιος για την μεταχείρισης του κρατουμένου είναι ο κατά τόπον εισαγγελέας.  

πηγη

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news