Home » , , , , , , » 8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Ν.Α. Πίνδου: «Τα αυλάκια της ζωής. Περιβάλλον, Τεχνολογία και Κοινωνία».

8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων και Ν.Α. Πίνδου: «Τα αυλάκια της ζωής. Περιβάλλον, Τεχνολογία και Κοινωνία».


Στις 22 - 27  Αυγούστου 2022 η Δυτική Φθιώτιδα φιλοξενεί το 8ο Θερινό Σχολείο Τζουμέρκων & Ν.Α. Πίνδου στο πανέμορφο Γαρδίκι με θέμα: "Τα αυλάκια της ζωής. Περιβάλλον, Τεχνολογία και Κοινωνία".
 

Το Θερινό Σχολείο συνδιοργανώνεται από 5 πανεπιστημιακά τμήματα από όλη την Ελλάδα με επικεφαλής το τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας  και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας( ΙΑΚΑ) ,το  Ινστιτούτο Νησιωτικών και ορεινών περιοχών της Μεσογείου/Κύπρος,  την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος , τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας,(Ο.Π.Α.ΣΤΕ), τον Δήμο Μακρακώμης ,τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαρδικιωτών Ομιλαίων Φθιώτιδας , την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Ν. Φθιώτιδας και τελεί υπό τη στήριξη της Ι.Μ Φθιώτιδας. 


Αφορά δε κυρίως φοιτητές/τριες (προ- και μεταπτυχιακούς, (υποψήφιους/ες) διδάκτορες, αλλά και εκπαιδευτικούς.


Θα συζητηθούν η σχέση του ανθρώπου και της κοινότητας με την φύση και το περιβάλλον, η προβιομηχανική  και λαϊκή τεχνολογία, οι προφορικές  παραδόσεις και εκφράσεις, οι κοινωνικές πρακτικές και εορταστικές εκδηλώσεις, οι γνώσεις που αφορούν στη φύση, η τεχνογνωσία που συνδέεται με την παραδοσιακή χειροτεχνία, όλα εκείνα τα στοιχεία, που συνθέτουν την ελληνική λαϊκή παράδοση και την άυλη πολιτιστική  κληρονομιά του τόπου μας.


Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε:
⦁    Στην ιστοσελίδα του Δήμου Μακρακώμης: https://dimosmakrakomis.gov.gr/deltio-typou-8o-therino-scholeio-tzoumerkon-kai-notioanatolikis-pindou-ston-dimo-makrakomis/

⦁    Στο email: thsummerschoolgardiki@gmail.com
⦁    Στα τηλέφωνα επικοινωνίας:
⦁    6983029779  (Κα Μαρία Βε)
⦁    6972277750  (Κα Γεωργία Παντίδου)

                  

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news