Home » , , , , , » Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για 1 ευρώ!

Οδηγός ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή από το λεωφορείο για 1 ευρώ!

Ένα απίστευτο περιστατικό που δείχνει παράλληλα την κατάντια της παιδείας και της κοινωνίας γενικότερα σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στις 12:30 περίπου στην Αρχαία Κόρινθο.ADVERTISEMENT
Όπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου χρηματοδοτεί το ΚΤΕΛ Κορινθίας για τη δωρεάν μεταφορά των μαθητών. Όμως οι σχετικές αποφάσεις, οι ταυτότητες των μαθητών και γενικά οι διαδικασίες δεν έχουν ακόμα ολοκληρωθεί με συνέπεια να σημειώνονται κάθε χρόνο σχεδόν στην Κορινθία περιστατικά όπως το παρακάτω:

Ένας πολίτης κατήγγειλε στο parakato.gr  ότι στην Αρχαία Κόρινθο οδηγός λεωφορείου του ΚΤΕΛ κατέβασε 10χρονο μαθητή γιατί δεν μπορούσε να αποδείξει… ότι ήταν μαθητής! Ως εκ τούτου, δεν του επετράπη να μεταφερθεί δωρεάν και ο οδηγός του ζήτησε 1 ευρώ για τη μεταφορά του.
«Ο μικρός του είπε: “Δεν έχω λεφτά μαζί μου” κι η απάντησή του ήταν: 

 “Κατέβα κάτω ρε και πες στη μάνα σου ότι εγώ δεν είμαι φιλανθρωπικό ίδρυμα”. Αυτό το ξέρω ακριβώς γιατί ο πατέρας μου τηλεφώνησε τυχαία εκείνη την ώρα στο παιδί για να δει τι κάνει κι άκουσε όλο τον διάλογο, γιατί ο μικρός του είπε να περιμένει να ανέβει στο λεωφορείο για να του μιλήσει και δεν του το έκλεισε. 

Εμείς είχαμε βάλει στη θήκη του κινητού του παιδιού πέντε ευρώ σε περίπτωση που συμβεί κάτι, γιατί είναι η πρώτη χρονιά που πηγαίνει με αυτό το μέσο στο σχολείο κι είναι ο μόνος μαθητής που παίρνει τη συγκεκριμένη γραμμή. Αφού είδαμε ότι πέρασε ένας μήνας και δεν υπήρχε θέμα, τα αφαιρέσαμε γιατί δε θέλαμε το παιδί να κυκλοφορεί με χρήματα. 

Ο οδηγός θα μπορούσε να μας καλέσει και να μας πει σας φέρνω το παιδί, όπως είναι υποχρεωμένος κι όπως ο νόμος λέει, και φέρτε μου τα λεφτά μου», πρόσθεσε.

«Κατέβασε βίαια το παιδί κάτω, γιατί το “κατέβα κάτω ρε” σε έναν δεκάχρονο είναι ψυχολογική βία. Το παιδί κλαίγοντας μιλούσε με τον παππού του και του έλεγε με λυγμούς ότι δεν ξέρει τι να κάνει. Έμεινε μόνο του για είκοσι λεπτά και πήγε και το πήρε η μητέρα του. Ο οδηγός με πήρε σήμερα τηλέφωνο και δε μου ζήτησε συγγνώμη. Είχε επικριτικό ύφος και με ρώτησε γιατί πήρε τόση έκταση το θέμα. Μου είπε πως δεν τον πήρε γιατί δεν ήξερε πού να τον αφήσει κι ότι φοβήθηκε γιατί είναι μικρός.


 Εγώ θέλω ο άνθρωπος αυτός να τιμωρηθεί παραδειγματικά και να μη συμβεί αυτό σε άλλο παιδί. Για το λόγο αυτό θα προχωρήσουμε με τις διαδικασίες που προβλέπονται από τον νόμο και θα ακολουθήσουμε τη νομική οδό», σημείωσε, ακόμη, ο πατέρας του δεκάχρονου.

 Κανείς από τους επιβάτες που ήταν παρόντες δεν προθυμοποιήθηκε να δώσει 1 ευρώ να μη μείνει ο μικρός μαθητής στο δρόμο.

Μάλιστα, όπως είπε ο πατέρας του παιδιού στο Μέγκα, ο οδηγός απευθυνόμενος στο παιδί του ζήτησε να κατέβει από το λεωφορείο με την αιτιολογία ότι "δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα".
Οι συνάδελφοι του οδηγού αντιδρούν για τη στάση του συναδέλφου τους ενώ ο πρόεδρος ΚΤΕΛ Κορινθίας Παναγιώτης Μαρκέλλος, μιλώντας στη Κοινωνία Ώρα Mega δήλωσε πως αισθάνεται ντροπή για για τον οδηγό. Παράλληλα, είπε πως επικοινώνησε με τον οδηγό ο οποίος απολογητικά του είπε ότι "θόλωσε" το μυαλό του.

Τις προηγούμενες μέρες το παιδί επικαλείτο την επερχόμενη παραλαβή της μαθητικής του κάρτας, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα, και μπορούσε να επιβιβάζεται στο λεωφορείο χωρίς πρόβλημα.

 parakato.gr, Mega

Translate

Δημοφιλείς αναρτήσεις Διαχρονικά

Δημοφιλείς αναρτήσεις Μήνα

 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. RadioRoumeliNews