Home » » Έρευνα για τα εμβόλια κατά του H1N1

Έρευνα για τα εμβόλια κατά του H1N1


Έρευνα ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκων (EMA) για τις αναφορές περί κρίσης ναρκοληψίας σε ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο Pandemrix κατά του ιού Η1Ν1 (γρίπης των χοίρων).
Η έρευνα ξεκίνησε για να διευκρινιστεί αν έχει σχέση ο εμβολιασμός Pandemrix με τα κρούσματα ναρκοληψίας που έλαβαν χώρα στη Γαλλία, τη Φιλανδία και τη Σουηδία.
Προστίθεται, μάλιστα, πως 30.8 εκατομμύρια Ευρωπαίοι εμβολιάστηκαν με το συγκεκριμένο σκεύασμα.
Την περασμένη Τρίτη (24/8), ζήτησε η Φιλανδία την αναστολή της χρήσης του Pandemrix κάνοντας λόγο για κρούσματα ναρκοληψίας σε ανήλικα άτομα αλλά και σε ενήλικους. Παρόμοια περιστατικά αναφέρθηκαν σε Σουηδία και Γαλλία ύστερα από εμβολιασμούς με Pandemrix και ενός από Panenza.
"Αγνοούμε προς το παρόν αν το εμβόλιο προκαλεί τη διαταραχή αυτή", αναφέρει χαρακτηριστικά η EMA σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
"Η Επιτροπή Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) θα μελετήσει επισταμένως όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και θα εργαστεί με τους ειδικούς όλης της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κάνει μια εκτίμηση του υγειονομικού κινδύνου", προστίθεται. Ενώ επιπλέον μέτρα ενδέχεται να ληφθούν τον Σεπτέμβριο.

Πηγή http://www.cosmo.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news