Home » » Μη αναστρέψιμη η κατάσταση των απεργών πείνας

Μη αναστρέψιμη η κατάσταση των απεργών πείνας

Για μη αναστρέψιμες βλάβες πλέον στην υγεία των απεργών πείνας έκανε λόγο, σε συνέντευξη Τύπου, ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας που παρακολουθεί την υγεία των 50 απεργών στο κτήριο του Εργατικού Κέντρου.

Μέχρι στιγμής, 13 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία και 5 εξ αυτών παραμένουν για νοσηλεία.


«Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα» δήλωσε ο κ. Πλωμαρίτης.


Ο κ. Πλωμαρίτης και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αναλγησία, σημειώνοντας ότι η «λύση είναι στα χέρια τους και ό,τι κι αν γίνει, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους».


Όσο για τους ίδιους τους απεργούς, επιμένουν στον αγώνα τους και όπως είπε ο 29χρονος Τζεγουέτ που διανύει την 32η ημέρα χωρίς φαγητό «Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ή θα πάρουμε άδειες παραμονής ή θα πεθάνουμε αφού έτσι κι αλλιώς, πεθαίνουμε κάθε μέρα».

zougla.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news