Home » , » 10.000 φορές πάνω η ραδιενέργεια στο νερό της Φουκουσίμα!

10.000 φορές πάνω η ραδιενέργεια στο νερό της Φουκουσίμα!

 Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Η εταιρία με επείγουσα ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, στα υπόγεια ύδατα κάτω από τον αντιδραστήρα Νο 1 εντοπίστηκε ραδιενεργή ουσία 10.000 πάνω από το επιτρεπτό όριο!! 

Περισσότερες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές αλλά μια άλλη τραγική πτυχή της υπόθεσης είναι η εξής:

Οι σοροί 1.000 ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους στις 11 Μαρτίου, δηλαδή πριν από 20 ολόκληρες ημέρες, δεν έχουν καν περισυλλεγεί από τις αρχές από τον φόβο της ραδιενέργειας.


Οι σοροί των ανθρώπων αυτών είναι μέσα στην ζώνη απαγόρευσης των 20 χιλιομέτρων γύρω από το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα. Οπως είπε κυβερνητικός αξιωματούχος οι σοροί αυτοί έχουν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα ραδιενέργειας.


Οι συγγενείς των ανθρώπων αυτών είναι σε απόγνωση αλλά οι αρχές φοβούνται οτι αν περισυλλεγούν τα πτώματα θα κινδυνεύουν με μόλυνση όχι μόνο τα μέλη των σωστικών συνεργείων αλλά και οι συγγενείς, αστυνομικοί, ακόμα και υπάλληλοι του νεκροτομείου.


Ακόμα και αν προχωρήσουν σε αποτέφρωση τότε οι καπνοί που θα εκλυθούν στην ατμόσφαιρα θα είναι ραδιενεργοί.
 
Τα επίπεδα του ραδιενεργού ιωδίου-131 τα οποία βρέθηκαν στο θαλασσινό νερό στην περιοχή γύρω από τον σχεδόν ολοκληρωτικά κατεστραμμένο πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα, ήταν 4.385 φορές υψηλότερα από το επιτρεπτό όριο, την Πέμπτη, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία πυρηνικής ασφάλειας της Ιαπωνίας.
 
Πρόκειται για την υψηλότερη συγκέντρωση ραδιενεργού ουσίας που καταμετρήθηκε από την ώρα της έναρξης της πυρηνικής κρίσης στο εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Φουκουσίμα της επαρχίας Νταιίτσι, που προξενήθηκε από τον τεράστιο σε μέγεθος σεισμό και το γιγαντιαίων διαστάσεων τσουνάμι, που έπληξαν την περιοχή, στις 11 Μαρτίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Πυρηνικής και Βιομηχανικής Ασφάλειας, Χιντεχίτο Νισιγιάμα.
 
Προσέθεσε δε ότι το γεγονός αυτό δεν αντιπροσωπεύει ιδιαίτερο παράγοντα κινδύνου. καθώς οι κάτοικοι της περιοχής την έχουν εκκενώσει σε ακτίνα 20 χιλιομέτρων πίσω από το εργοστάσιο, το οποίο καταλήγει στη θάλασσα.
 
Πάντως η μέτρηση των επιπέδων ραδιενεργού ιωδίου-131 την Τετάρτη, όπως είχε ανακοινωθεί από την ίδια κυβερνητική υπηρεσία, ήταν 3.355 φορές υψηλότερη από τα επιτρεπτά όρια. Παρουσιάζει δηλαδή αύξηση 1000 περίπου φορές μέσα στο τελευταίο 24ωρο, πράγμα που επιτείνει τις υποψίες για γενικευμένη πλέον διαρροή ραδιενέργειας από τους κατεστραμμένους αντιδραστήρες.
 
 Ποσοστό ραδιενεργού ιωδίου-131, ανιχνεύθηκε σε δείγμα γάλακτος, προερχόμενο από την πολιτεία της Ουάσινγκτον,  όπως ανακοίνωσαν οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ, την Τετάρτη. 

Το ποσοστό που ανιχνεύθηκε ήταν " πάρα πολύ πιο χαμηλά από τα όρια ανησυχίας για τη δημόσια υγεία, τόσο αυτών για τους ενήλικες, όσο και εκείνων για τα παιδιά ", αναφέρεται στην κοινή δήλωση, της Υπηρεσίας Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διοίκησης Φαγητών και Τροφίμων. 



Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news