Home » , » Την Τρίτη η ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία Πελεγρίνη- Θεοδωράκη

Την Τρίτη η ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία Πελεγρίνη- Θεοδωράκη

Μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση "ενάντια στα μέτρα που λαμβάνονται ερήμην μας" θα πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια την Τρίτη (31.05) στις 19:00, με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη και του Μίκη Θεοδωράκη. Παράλληλα, μια συνέντευξη "εκ βαθέων" έδωσε ο πρύτανης στην εφημερίδα "Κ.Ε." μιλώντας για το μέλλον των ΑΕΙ.
 Η πρόσκληση ξάφνιασε πολλούς, καθώς ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών δεν έχει οργανώσει στο παρελθόν ανοιχτή συγκέντρωση με ομιλητές διανοούμενους. 

Στη συνέντευξη που έδωσε την Δευτέρα (30.05) στην «Κ.Ε.» o πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης εξηγεί ότι δεν είχαν άλλο τρόπο για να εκπέμψουν σήματα SOS για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία και στο πανεπιστήμιο.
Το Πανεπιστήμιο Αθηνών”, δηλώνει, “είναι ο σκουπιδοτενεκές της πολιτείας” και υποστηρίζει ότι “αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, μέχρι του χρόνου θα έχει κλείσει”.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου πώς πήρε την απόφαση να καλέσει τον κόσμο σε ανοιχτή συγκέντρωση, ο ίδιος απαντά: “Το Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται σε βαθύτατη οικονομική εξαθλίωση. 
Είναι αμφίβολο αν θα μπορεί να λειτουργήσει του χρόνου, αν θα καταφέρουμε να περάσουμε τα Χριστούγεννα. Το πανεπιστήμιο είναι κομμάτι της κοινωνίας και οτιδήποτε συμβαίνει εκεί αντανακλά και σε αυτό. Ο κυριότερος λόγος, όμως, είναι ότι θέλουμε να ανοίξει το πανεπιστήμιο τις πόρτες του στην κοινωνία"
“Η παιδεία γίνεται ταξικότερη και αν επιβληθούν δίδακτρα, θα φτάσουμε στο σημείο που θα πληρώνουν και θα σπουδάζουν οι πλούσιοι. Εμείς αγωνιζόμαστε για τη δωρεάν παιδεία. Αυτή τη στιγμή μάς έχουν στραγγαλίσε”, συνέχισε ο ίδιος.
Όσο για τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε πως μόνο έτσι οι ξένοι θα καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει αξιοπρέπεια. "Μέχρι τώρα δεν μας υπολογίζουν. Πέρσι έλεγαν τα ίδια. Οτι θα πάρουμε τα σκληρά μέτρα που προτείνει το μνημόνιο, αλλά θα λύσουμε το πρόβλημα.
Να πω την αλήθεια, τους πίστεψα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έρθουν κάποιοι να βάλουν μια τάξη, τα λεφτά που θα μας πάρουν θα πιάσουν τόπο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα έρχονται και λένε πάλι τα ίδια. Δεν πάει άλλο".
Για το ποιός έχει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση, ο πρύτανης απάντησε κατηγορηματικά:
"Η ευθύνη είναι αποκλειστικά των πολιτικών. Φταίμε και όλοι εμείς, γιατί δεν αντιδράμε. Η γενεσιουργός αιτία της κατάπτωσης, όμως, είναι οι πολιτικοί. Να ψάξουν να βρουν λύση. Αυτή είναι η δουλειά τους. Το να κόβουν λεφτά από μισθούς και συντάξεις ήταν το εύκολo".

Όσο για τις διαδηλώσεις και τις διαμαρτυρίες, ο Θεοδόσης Πελεγρίνης είπε πως μόνο έτσι οι ξένοι θα καταλάβουν ότι ο ελληνικός λαός έχει αξιοπρέπεια. "Μέχρι τώρα δεν μας υπολογίζουν. Πέρσι έλεγαν τα ίδια. Οτι θα πάρουμε τα σκληρά μέτρα που προτείνει το μνημόνιο, αλλά θα λύσουμε το πρόβλημα. Να πω την αλήθεια, τους πίστεψα. Σκέφτηκα ότι μπορεί να έρθουν κάποιοι να βάλουν μια τάξη, τα λεφτά που θα μας πάρουν θα πιάσουν τόπο, αλλά δεν έγινε τίποτα. Τώρα έρχονται και λένε πάλι τα ίδια. Δεν πάει άλλο".
Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχαν εκτός από τον κ. Θεοδόση Πελεγρίνη και τον Μίκη Θεοδωράκη και οι καθηγητές Γιώργος Κασιμάτης, Γιώργος Κατρούγκαλου, Νότης Μαριάς, Κώστας Μπέης και Κώστας Χρυσογόνος.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news