Home » , » Λάρισα:Εργαζόμενος με 15 αδέρφια ο μαθητής που μούντζωσε τους επισήμους!

Λάρισα:Εργαζόμενος με 15 αδέρφια ο μαθητής που μούντζωσε τους επισήμους!

Το όνομά του είναι Αχιλλέας. Ο παραστάτης του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας, που επέλεξε να «χαιρετίσει» με τον δικό του τρόπο, τους επισήμους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Σύμφωνα με το thessalianews.gr, η οικογένειά του είναι από τις πλέον πολυπληθείς στη Βερδικούσα της Ελασσόνας, μιας και έχει 16 παιδιά. Ο μαθητής της Α' Λυκείου πηγαίνει σε νυχτερινό σχολείο, καθώς τα πρωινά εργάζεται με άλλα τρία αδέρφια του στο συνεργείο ελαιοχρωματισμού που διατηρούν.
 
Με δύο γονείς εργαζόμενους στον Δήμο και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και 15 ακόμα αδέρφια δεν είχε πολλά περιθώρια να μην εργαστεί.

Η αντίδραση του  λίγο ακραία, αλλά, σύμφωνα με τον πατέρα του «ήταν αυθόρμητο αυτό που έκανε το παιδί. Είναι πολύ καλός μαθητής και θέλει να σπουδάσει υπολογιστές. Τα παιδιά βλέπουν ότι το μέλλον τους δεν είναι καλό. Τα πάντα διαλύονται. Κόβεται το εισόδημα των γονιών τους. Τελευταία μας ήρθαν πολλά χαράτσια. Μόνο αυτή η έκτακτη εισφορά ήταν 1.038 ευρώ».

Όσον αφορά την κριτική που δέχτηκε ο πατέρας ότι «δεν διαπαιδαγώγησε σωστά τα παιδιά του», απαντά στον Ελεύθερο Τύπο: «Αν δεν παινέψεις το σπίτι σου, θα πέσει να σε πλακώσει. Την οικογένεια μου τη βλέπουν και την θαυμάζουν».

Πάντως, ο ίδιος ο μαθητής, που για κάποιους έγινε ήρωας και για κάποιος παράδειγμα προς αποφυγήν σιωπά…
 
Την Παρασκευή «ύψωνε» την μούντζα του στους επισήμους και την Δευτέρα, όπως και την προηγούμενη της παρέλασης, κρατούσε με την ίδια παλάμη το μυστρί στην οικοδομή που εργάζεται για να βγει το μεροκάματο.

«Και άλλα παιδιά έδειξαν την αγανάκτηση τους, αλλά όχι με αυτόν τον τρόπο», είπαν κάποιοι, δείχνοντας έντονο εκνευρισμό για την «απαράδεκτη πράξη» του.

Ακόμα και ο Σύλλογος Διδασκόντων έχει διχασμό, για το αν θα πρέπει να του επιβληθεί τιμωρία ή όχι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ενδιαφέρον για το περιστατικό έχει δείξει και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου.

Ο Αχιλλέας παρακολούθησε κανονικά χθες το πρόγραμμα και τα μαθήματα της κατεύθυνσης που έχει επιλέξει, αυτή των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Τις επόμενες ημέρες ο σύλλογος διδασκόντων του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας θα συνεδριάσει για το αν και ποια θα είναι η τιμωρία του μαθητή.


Η περιφερειακή διευθύντρια επισημαίνει ότι για το ζήτημα της τιμωρίας πρέπει να επιληφθεί το σχολείο. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες από τον τοπικό τύπο, τόσο η τοπική ΕΛΜΕ όσο και ο δήμαρχος της πόλης, εκτιμούν ότι ο μαθητής πρέπει να προστατευτεί και να μην χάσει τα μαθήματα του λόγω της ακραίας του διαμαρτυρίας.


Στο πλευρό του μαθητή στέκεται και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λάρισας. Ο κ.Καριτσάκης, κάνει λόγο για ένα εξαίρετο παιδί και επισημαίνει ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους καθηγητές όταν το θέμα συζητηθεί στο συμβούλιο του σχολείου, για να μην τιμωρηθεί ο μαθητής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news