Home » , , » Ελλάδα: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό-φορέας του Aids

Ελλάδα: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό-φορέας του Aids

Προβληματισμό προκαλεί η είδηση της γέννησης του πρώτου μωρού – φορέα του AIDS στην χώρα μας. Το μωρό γεννήθηκε από Ελληνίδα μητέρα που είναι επίσης φορέας του ιού.

Μέχρι σήμερα, αντίστοιχα περιστατικά είχαν καταγραφεί μόνο σε αλλοδαπούς στην χώρα μας, που σε κάποιες περιπτώσεις δεν γνώριζαν ότι ήταν φορείς, λόγω ελλιπούς ιατρικής παρακολούθησης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όμως, η μητέρα γνώριζε πως ήταν φορέας.

Μέσα στο 2011 γεννήθηκαν τρία παιδιά που έχουν προσβληθεί από τον ιό, λόγω της τοξικομανούς μητέρας τους, με κάθετη μετάδοση, δηλαδή απευθείας από το αίμα της μητέρας. Για το λόγο αυτό ιδρύθηκε ειδική γυναικολογική-μαιευτική κλινική στο Μαιευτήριο “Έλενα Βενιζέλου”.

Σοκ έχουν προκαλέσει ακόμα τα στοιχεία έξαρσης του ιού. Πήγες αναφέρουν ότι τοξικομανείς εσκεμμένα μολύνονται, για να λαμβάνουν το μηνιαίο επίδομα από το κράτος.

Όπως δήλωσε ο λοιμωξιολόγος Μ. Λαζανάς, υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να μολυνθούν με τον ιό, προκειμένου να εισπράττουν το μηνιαίο επίδομα των 700 ευρώ, που δίνεται από το κράτος στους οροθετικούς.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Την ανησυχία του για την έξαρση της νόσου στη χώρα μας εξέφρασε κατά τη Συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος,τονίζοντας ότι βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού είναι οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία, με τη νόσο να «θερίζει» στα παράνομα εκδιδόμενα άτομα.

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες, αλλά και προφυλακτικά, ώστε να περιορισθεί η μετάδοση της νόσου.

ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news