Home » » Ο Γιλμάζ τώρα διαψεύδει τις αποκαλύψεις του. "Λάθος ερμήνευσαν τις δηλώσεις μου" δηλώνει.

Ο Γιλμάζ τώρα διαψεύδει τις αποκαλύψεις του. "Λάθος ερμήνευσαν τις δηλώσεις μου" δηλώνει.

Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας ανασκεύασε τις δηλώσεις του σχετικά με τα μυστικά κονδύλια της Τουρκίας «που κατευθύνονταν για εμπρησμούς στην Ελλάδα». Tώρα ο Γιλμάζ μιλά για εμπρησμούς τουρκικών δασών από την Ελλάδα!!

Ο Γιλμάζ τόνισε πως όλο το θέμα προέκυψε από μια «λανθασμένη ερμηνεία των δηλώσεών του» από τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birgün.

«Το θέμα που ανέφερα στο δημοσιογράφο αφορούσε την εξωτερική πολιτική, και τόνισε πως τη δεκαετία του 90’, σχετικά με τις πυρκαγιές που ξεσπούσαν στα παράλια μας στο Αιγαίο. Εγώ τόνισα πως θα ήταν λάθος να δημοσιευτούν πληροφορίες, πως τα δάση αυτά καίγονται λόγω εμπρηστών που συνεργάζονταν με τις Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες, χωρίς να υπάρχει κάποια απόδειξη. Όπως μπορούν να καταλάβουν όλοι, το θέμα δεν αφορούσε τα δάση στην Ελλάδα, αλλά τα δάση στην Τουρκία. Στο πλαίσιο αυτό δεν υπήρξε θέμα με τα μυστικά κονδύλια», τονίζει στην ανακοίνωση του ο Γιλμάζ.

 Πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας είχε πει ξεκάθαρα πως «δεν μπορούν να ερευνηθούν τα μυστικά κονδύλια, τα οποία αφορούν την απόπειρα πραξικοπήματος στο Αζαρμπαιτζάν και τις πυρκαγιές στην Ελλάδα». 

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Ο κ. Τέντες ζητεί από τους προϊστάμενους των εισαγγελιών Εφετών όλης της χώρας να ανασύρουν από το αρχείο τους όσες δικογραφίες είχαν σχηματιστεί για εμπρησμούς δασών κατά άγνωστων δραστών την περίοδο αυτή.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, στο πλαίσιο του νέου κύκλου των ερευνών θα αξιολογηθούν οι δηλώσεις του Τούρκου πρώην πρωθυπουργού προκειμένου να διαπιστωθεί αν μπορούν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εμπρησμών.

Σήμερα, δυο ημέρες μετά τον σάλο που προκλήθηκε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, δήλωσε ότι παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του και ότι οι έλληνες έκαιγαν τουρκικά δάση.

 Μετά την απόπειρα ανασκευής από τον ίδιο τον Μ. Γιλμάζ, ο Τούρκος υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου έκανε δηλώσεις, υποστηρίζοντας ότι το υπουργείο του δεν γνωρίζει τίποτα σχετικά με τους νέους ισχυρισμούς του πρώην πρωθυπουργού περί ελληνικής ανάμειξης σε εμπρησμούς στην Τουρκία. Υποστήριξε, πάντως, πως "το θέμα πρέπει να ερευνηθεί", αλλά συμπλήρωσε πως ρώτησε τον γενικό διευθυντή δασών και "δεν υπάρχει επ' αυτού ούτε καν πληροφορία".

"Δεν ξέρω ποιος ήταν ο σκοπός του Γιλμάζ", είπε ο Έρογλου και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε τέτοια πληροφορία. Θα πρέπει να ερευνηθεί σε βάθος. Η περίοδος 1994-1997 είναι αυτή κατά την οποία είχαν γίνει οι περισσότερες πυρκαγιές στα παράλια της Μεσογείου. Με αυτήν συμπίπτει και η περίοδος που αναφέρει ο Γιλμάζ. Θα πρέπει να ερευνηθεί. Σε καιρό πολέμου, οι μυστικές υπηρεσίες προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες, αλλά δεν γνωρίζω αν γίνεται αυτό και σε καιρό ειρήνης. Αυτό όμως είναι θέμα στρατιωτικής κατασκοπείας. Το υπουργείο μας δεν είναι μέρος του θέματος αυτού".

 newsit.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news