Home » » Για όσους χωρίσαν και για όσους 'τους χωρίσαν'.

Για όσους χωρίσαν και για όσους 'τους χωρίσαν'.

1. Τις περισσότερες φορές ο χωρισμός είναι τόσο δύσκολος για το άτομο που τελειώνει τη σχέση όσο και αυτόν που μένει πίσω- μη νομίζετε ότι ακριβώς επειδή ο/η σύντροφός σας , σας χώρισε αυτό σημαίνει ότι δεν νοιάζεται ποια για σας, αφού το να νοιάζεται για σας και το να θέλει μια σχέση με σας δεν είναι ένα και το αυτό.
2. Κανένας δεν επιθυμεί να βλάψει ένα άλλο πρόσωπο, ειδικά κάποιον με τον οποίο έχει ζήσει πιο κοντά και είναι συχνά πολύ εύκολο να παραμένουμε σε μια σχέση από ενοχές ενώ τα πράγματα βρίσκονται ήδη στο τέλος τους. Αντισταθείτε σε αυτήν την ώθηση!
Όταν χρησιμοποιείτε την ενοχή ως τρόπο για να σταματήσετε ένα χωρισμό όχι μόνο εξαπατάτε τον εαυτό σας κάνοντάς τον να πιστεύει ότι έχει καλή και αληθινή σχέση, αλλά ενθαρρύνετε τη δυσαρέσκεια στο άλλο πρόσωπο που στο μέλλον μπορεί να οδηγηθεί σε μεγαλύτερο πόνο.
3. Το ότι σας χώρισε το έτερον σας ήμισυ δεν σημαίνει ότι υπάρχει κάτι λανθασμένο με σας απλά σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που δεν εργάζεται στη σχέση. Προσπαθήστε να μην πάρετε την απόρριψη επίσης προσωπικά. Θυμηθείτε ότι πολλοί σπουδαίοι άνθρωποι είχαν αποτυχημένες σχέσεις - το γεγονός ότι δεν λέει τίποτα για την αξία τους ως πρόσωπα. Έτσι το γεγονός ότι η σχέση σας απέτυχε δεν λέει τίποτα για σας ως πρόσωπο.
4. Έχετε όλο το δικαίωμα να κλάψετε, να τρελαθείτε και να αισθανθείτε πληγωμένη μετά από έναν χωρισμό. Αυτά είναι κανονικά φυσικά συναισθήματα. Απλά να είστε βέβαιος ότι εκφράζετε αυτά σας τα συναισθήματα έξω σε μια ασφαλή θέση μεταξύ των φίλων ή της οικογένειας σας. Μην κάνετε πρώην σας το στόχο των συναισθημάτων σας, ακόμη και εάν έχει κάνει κάτι για να αξίζει την προσβολή σας. όσο γρηγορότερα αποδεσμευτείτε από τον/την πρώην σας τόσο πιο γρήγορα θα ξεπεράσετε τον χωρισμό σας.
5. Το να χωρίζεις δεν είναι εύκολο. Θα έχετε τις καλές ημέρες σας και θα έχετε και τις κακές ημέρες σας. Μην κατηγορήσετε τον εαυτό σας αν έχετε μια μέρα ένα υπερβολικό ξέσπασμα. Είσαστε άνθρωποι πάνω από όλα.
6. Συνήθως μετά από ένα χωρισμό το ένα από τα δύο μέλη κάνει μια καινούργια σχέση και όταν συμβαίνει αυτό σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο γι’ αυτόν που μένει πίσω. Εάν στην είδηση ότι ο/η πρώην σας προχώρησε την ζωή του κάνοντας μια καινούργια σχέση πιάσατε τον εαυτό σας να εκνευρίζεται και να στεναχωριέται μην αναστατώνεστε μία φυσιολογική αντίδραση. Ξεσπάστε ελεύθερα, είναι μέρος της θεραπευτικής διαδικασίας.
7. To να ενεργήσετε με θυμό δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Μετά από έναν χωρισμό μην σκορπίσετε την κακία σας και διαδώσετε μοχθηρές φήμες. Μην προδώσετε την εμπιστοσύνη που είχατε στην σχέση με το να διαδώσετε παλιά μυστικά του/της. Εάν ένα άλλο πρόσωπο ανακατευτεί στον χωρισμό σας αντισταθείτε στην ιδέα να χτυπήσετε πισώπλατα τον/την πρώην σας. Το να συμπεριφέρεστε άσχημα θα σας κάνει μόνο να αισθανθείτε κακία και το όποιο δείγμα ικανοποίησης που μπορεί να έχετε θα εξαφανιστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Στο τέλος αυτό το είδος της συμπεριφοράς σας θα σας κάνει να αισθάνεστε χειρότερα.
8. Ένα μεγάλο μέρος του πόνου μετά τον χωρισμό προέρχεται από το αίσθημα της ντροπής που νιώθουμε. Φοβόμαστε συχνά πώς θα φανεί η κατάσταση στους ξένους. Αρνηθείτε να νιώσετε ντροπή ακόμα κι αν κάνατε κάτι που να προκάλεσε τον χωρισμό. Αν το κάνετε αυτό θα μπορέσετε να ξεπεράσετε το χωρισμό σας καλύτερα.
9. Κανένας δεν αξίζει να πληγωθεί. Ο πρώην σας δεν αξίζει να πληγωθεί επειδή εσείς πληγωθήκατε. Το καινούργιο ταίρι του/της πρώην σας δεν αξίζει να πληγωθεί επειδή εσείς ζηλεύετε. Δεν αξίζει να πληγωθείτε ακόμα κι αν εσείς προκαλέσατε τον χωρισμό. Ο χωρισμός πονάει αλλά τον κάνετε χειρότερο αν κρατάτε κακίες και αν κουράζετε τον εαυτό σας με αναπάντητα ερωτήματα για το τι θα γινότανε αν τα πράγματα δεν καταλήγανε έτσι.
10. Τα πράγματα μπορεί να φαίνονται ψυχρά αλλά ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον με εσάς και τον σύντροφό σας. Μπορεί να τα ξαναφτιάξετε μπορεί και όχι. Ότι και να γίνει είναι καλό να διατηρήσετε μία κολακευτική σχέση μεταξύ σας ενώ υπάρχει ακόμα αγάπη μεταξύ σας. Εαν δώσετε το πικρό τέλος μια και έξω και δεν αφήσετε στον/στην πρώην σας καμία επιλογή παρά μόνο να σας μισεί και να θέλει να σας ξεφορτωθεί κλείνετε όλες τις πόρτες για το μέλλον. Ενώ υποκύπτοντας ευγενικά αφήνετε χώρο για μία μελλοντική σχέση με τον πρώην ακόμα και αυτή της απλής φιλίας.

Πώς να ξεπεράσετε μια σχέση
Χάσατε κάποιον που ήταν πολύ σημαντικός σε σας και τώρα βρίσκεστε ανίκανος/η να προχωρήσετε στη ζωή. Ήρθε η ώρα να ανακτήσετε την ζωή σας!
Δυσκολία: Σκληρά
Χρόνος που απαιτείται: 45 πρώτα λεπτά ημερησίως
Να πως:
1. Μπορεί τώρα να νιώθετε άσχημα και να μην έχετε κίνητρο να προχωρήσετε αλλά αν πιέσετε τον εαυτό σας να ακολουθήσει αυτά τα βήματα θα το ξεπεράσετε πιο εύκολα!
2. Πάρτε τους φίλους τηλέφωνο και βρείτε χρόνο να κάνετε κάτι διασκεδαστικό.
3.Κάντε πράγματα που σας άρεσε να κάνετε και που δεν μπορούσατε να κάνετε κατά την διάρκεια της σχέσης σας.
4.Τριγυρνάτε γύρω από τον/την πρώην σας.
5.Εάν νιώσετε ότι θέλετε να τα ξαναφτιάξετε μαζί του επαναλαμβάνετε τα βήματα 1-5
6.Εάν νιώθετε άνετα να είστε τριγύρω του και δεν νιώθετε την ανάγκη να πέσετε πάνω του τότε συγχαρητήρια! Τα καταφέρατε να προχωρήσετε στην ζωή σας.
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ:
1. Όταν ένας άνθρωπος έχει μία σοβαρή σχέση, μερικές φορές δίνει λιγότερη σημασία στο να διατηρήσει τις φιλίες του.Αυτό σημαίνει ότι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε μετά από ένα χωρισμό είναι να <<επισκευάσετε>>τις φιλίες σας.
2. Μερικές φορές ένα πρόσωπο προσδιορίζει την ταυτότητά του μέσα από την σχέση την οποία έχει. Αυτό μπορεί να καταστήσει δύσκολο στο άτομο να αναπροσδιορίσει πάλι την ταυτότητά του χωρίς αυτή την φορά το άτομο που είχε δίπλα του.
3.Το να ξεπεράσεις κάποιον είναι δύσκολο αλλά μέσα από αυτή την διαδικασία μαθαίνεις πολλά για τον εαυτό σου και για το είδος της σχέσης που θες στο μέλλον.

ΠΗΓΗ  http://www.neteens.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news