Home » , , , » Όταν η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και κωφεύει - Όλα τα ονόματα που είναι στη λίστα Λαγκάρντ - Ένταλμα σύλληψης για τον Βαξεβάνη

Όταν η Δικαιοσύνη εθελοτυφλεί και κωφεύει - Όλα τα ονόματα που είναι στη λίστα Λαγκάρντ - Ένταλμα σύλληψης για τον Βαξεβάνη

Αυταπάγγελτη δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας ημέρα Σάββατο, στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη, λίγες ώρες αφού κυκλοφόρησε το HOT DOC που δημοσιεύει τη λίστα Λαγκάρντ ...
με τα 2.059 ονόματα ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην ελβετική HSBC στο δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για παραβίαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων. 

Η Δικαιοσύνη που για τρία χρόνια κωλυσιεργεί, κάνει τα στραβά μάτια και παρακολουθεί νωχελικά σαν απλός παρατηρητής την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης, να πετούν ο ένας στον άλλο το μπαλάκι των ευθυνών εκπλήσσει για μία ακόμη φορά, με τα «αντανακλαστικά» της. 

Πρόκειται για προκλητική δίωξη στο πρόσωπο ενός δημοσιογράφου που τόλμησε να δημοσιεύσει μέσω του περιοδικού του, ονόματα ανθρώπων που κρατούνταν όμηροι εκβιασμών και λασπολογίας. 

Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι επικαλούνται προσωπικά δεδομένα, την ώρα που η συναλλαγή με την οποιαδήποτε τράπεζα γίνεται δημόσια. Επειδή σεβόμαστε ούτως ή άλλως το δικαίωμα του καθενός να διατηρεί λογαριασμό γι αυτό και ενσυνείδητα δεν δημοσιεύσαμε, αν και τα έχουμε στη διάθεσή μας, τα ποσά που περιέχονται στους εν λόγω λογαριασμούς.

Η πρόκληση δε είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί η Δικαιοσύνη για μία ακόμη φορά αντί να στραφεί εναντίον αυτών που λασπολογούν-εκβιάζουν-κοροϊδεύουν έναν λαό στρέφονται κατά εκείνων που επιδιώκουν με αξιοπρέπεια την αλήθεια. 

 Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Γιώργιος Βουλγαράκης μέσω του Twitter έδωσε τη δική του απάντηση για το γεγονός ότι το όνομά τους συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Λαγκάρντ. Διαβάστε αναλυτικά τι έγραψε ο Γ. Βουλγαράκης.

 "Ζούμε εποχές του αλήστου μνήμης Τόμπρα !           Τα χαλκεία του αποπροσανατολισμού και της παραπληροφόρησης προσπαθούν για άλλη μια φορά να με πλήξουν ρίχνοντας λάσπη στον ανεμιστήρα .
Η περίφημη λίστα Λαγκάρντ, αφού επί δύο χρόνια την περιέφεραν απο γραφείο σε γραφείο, αφού την έχασαν και την ξαναβρήκαν, αφού από CD έγινε USB, αφού εξαφανίστηκε στην πρωτότυπη μορφή της, αφού οι υπεύθυνοι του ΣΔΟΕ που την είδαν δήλωσαν στην Βουλή ότι δεν υπάρχει κανένα όνομα πολιτικού, αφού οι αρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωναν ότι είναι παράνομη και δεν έχει μπορεί να αξιοποιηθεί περαιτέρω, τώρα "κρεμάστηκε" στα περίπτερα με την λογική της εποχής Τόμπρα και με στοχοποιεί.


Δηλώνω κατηγορηματικά: Ούτε εγώ, ούτε η σύζυγος μου είχαμε ή έχουμε καμία εξωχώρια εταιρεία ούτε λογαριασμό στο εξωτερικό. Η αλήθεια θα λάμψει σύντομα για μια ακόμη φορά". 


 Ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Γ. Πεπόνης έστειλε στον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, Αθανάσιο Νάκο τα πρώτα δύο ονόματα πολιτικών προσώπων που συμπεριλαμβάνονται στη «λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα επικρατεί προβληματισμός στις εισαγγελικές αρχές σχετικά με το αν θα πρέπει να σταλούν στη Βουλή και τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που αναφέρονται στη λίστα των «36», αφού οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο κι έτσι δεν έιναι σίγουροι αν πρόκειται για υπόθεση παράνομου πλουτισμού. Ο κ. Πεπόνης έχει λάβει τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων που ελέγχονται, αλλά αναμένει και αυτά των συγγενικών τους προσώπων, προκειμένου να διασταυρώσει εάν προκύπτει παρανομία.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news