Home » , » Πεδίο μάχης με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα το Σύνταγμα

Πεδίο μάχης με μολότοφ, πέτρες και δακρυγόνα το Σύνταγμα

- Αποπνικτική η ατμόσφαιρα από τα χημικά με τη βροχή
- Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συνεργάτες τους ανάρτησαν νωρίτερα πανό πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη
- Περισσότεροι από 100 χιλιάδες οι διαδηλωτές
- Φρούριο το κέντρο, δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας, προληπτικές προσαγωγές
- Προβλήματα στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας
- Κλειστοί ΟΛΟΙ οι δρόμοι γύρω από το Σύνταγμα και οι σταθμοί του μετρό στο κέντρο

Την ώρα που η ολομέλεια συνεδρίαζε, χιλιάδες διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει από νωρίς το απόγευμα την πλατεία Συντάγματος. Το προγραμματισμένο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ήταν εντυπωσιακό σε όγκο και παλμό με τη συμμετοχή του κόσμου να ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Δυστυχώς για μία κόμα φορά το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα «αμαυρώθηκε» από τα επεισόδια διάφορων κουκουλοφόρων.

Το κέντρο της Αθήνας μετατράπηκε σε πεδίο μάχης με ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας να προχωρούν σε χρήση χημικών και ομάδα διαδηλωτών να εκσφενδονίζει μολότοφ και πέτρες. Για πρώτη φορά μάλιστα, η Αστυνομία έκανε χρήση και δύο υδροφόρων κάνοντας ρίψη νερού με σκοπό την απώθηση των κουκουλοφόρων. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες, πάνω από 100.000, σύμφωνα με συντηρητικές εκτιμήσεις, γέμισαν την Πλατεία Συντάγματος.


Συντεταγμένα και ειρηνικά. Μερικές ομάδες νεαρών, άλλοι από αφέλεια και άλλοι σε διατεταγμένη υπηρεσία προκαλώντας μικροεπεισόδια και κατά συνέπεια την επέμβαση της Αστυνομίας, κατάφεραν συνδυασμένα να δώσουν τέλος σε αυτήν την ογκώδη συνάθροιση πολιτών που διαμαρτύρονταν για τις οικονομικές επιλογές της συγκυβέρνησης και για το Πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.


Εντός Βουλής εξελισσόταν μία διαδικασία-παρωδία, η οποία μόνον απαξιώνει ό,τι έχει εναπομείνει από μία πολιτική ελίτ που πασχίζει να επιβιώσει και να… αναπαραχθεί.


Η διαδικασία προσέβαλε κάθε κοινή λογική, αλλά και κάθε έννοια πολιτικού πολιτισμού και παραδόσεων δημοκρατίας. Με επικοινωνιακές τακτικές που αναγνωρίζονται από μακριά, με προσωπικές στρατηγικές, με ύβρεις, χυδαιότητες, αντιπαραθέσεις για το θεαθήναι, το πολιτικό προσωπικό κατέδειξε με ασύλληπτη ακρίβεια το έλλειμμά του.


Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω εικόνων είναι εκρηκτικός.


Η Κυβέρνηση των τριών με τερτίπια και τακτικισμούς έφερε στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο που δεν αντέχει σε καμία κριτική. Γονυπετής ελπίζει σε μία καλή χειρονομία των ευρωπαίων εταίρων αποδεχόμενη άνευ όρων την παράδοση της κοινωνίας στο πλέον ακραίο δόγμα του νεοφιλευθερισμού.


Η Αστυνομία ξεπέρασε τον εαυτό της. Με πρόσχημα μερικές αψιμαχίες πραγματοποίησε ευρείας κλίμακας επιχείρηση, κατέβασε των μηχανοκίνητα υδροβόλα της για πρώτη φορά για επίδειξη δύναμης και έπνιξε τον κόσμο στα δακρυγόνα.


Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο.


Στη Βουλή οι «δεκάρικοι» συνεχίζονται όλη την ημέρα. Στο εντευκτήριο βουλευτές διαπληκτίζονταν. Κάποιοι έφθασαν στο σημείο να απειλούν να λύσουν τις διαφορές τους με τη βία. Στην Ολομέλεια επικράτησε το δόγμα της αντιπαράθεσης των αριθμών και όχι αυτής των πολιτικών. Η εξουσία κατέδειξε το τι είναι ικανή να κάνει προκειμένου να διασωθεί. Αυτό λέγεται εκφυλισμός.


Στο τέρμα κάθε τέτοιου εκφυλιστικού φαινομένου καραδοκεί ο φασισμός.


Μέσω του Facebook εκδηλώθηκε ένα εντυπωσιακό κύμα συμπαράστασης στους πολίτες που βρέθηκαν στο Σύνταγμα υψώνοντας το ανάστημά τους. Γάλλοι, Γερμανοί, Ισπανοί και Ιταλοί έστελναν επί ώρες μηνύματα στους Έλληνες συμπολίτες τους.


Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν συγκινητική. Ένας ασύλληπτος αριθμός αναγνωστών και τηλεθεατών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό συντονίστηκαν με τη Ζούγκλα για να παρακολουθήσουν τα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.


Εκεί έξω είναι πολλοί αυτοί που κατανοούν, συμπονούν και αισθάνονται αλληλέγγυοι. Η εξουσία είναι αυτή που δεν κατανοεί και δεν συμπονά.


H κραυγή της κοινωνίας


Οι εξελίξεις αυτές συνέβησαν την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής η ένταση κλιμακωνόταν εν όψει της ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.


 (Αποπνικτική ατμόσφαιρα λόγω των χημικών που έριξαν νωρίτερα οι αστυνομικές δυνάμεις)

Οι εξελίξεις αυτές συμβαίνουν την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής η ένταση κλιμακώνεται εν όψει της ψηφοφορίας για το Πολυνομοσχέδιο.


Eπεισόδια στην πλατεία Συντάγματος

Επεισόδια «αμαύρωσαν» την εντυπωσιακή σε όγκο και παλμό διαδήλωση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα, το απόγευμα της Τετάρτης, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο με τα νέα μέτρα.


Τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από τη Βουλή λίγο πριν από τις 19:30. Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης και δακρυγόνα, ενώ βγήκαν στους δρόμους και οι υδροφόρες, ρίχνοντας νερό στο συγκεντρωμένο πλήθος.


Ένταση επικράτησε στα πλάγια της Βουλής, όταν διαδηλωτές έριξαν τα κάγκελα που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο. Επιτόπου έσπευσαν τα ΜΑΤ, που απομάκρυναν το συγκεντρωμένο πλήθος.


Λίγο αργότερα ωστόσο, οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με διαδηλωτές που έκαναν χρήση μολότοφ στη Βασιλίσσης Σοφίας, την Ερμού και την Καραγιώργη Σερβίας.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα επεισόδια υπάρχουν πέντε τραυματίες. Κουκουλοφόροι έδρασαν ανεξέλεγκτοι στο κέντρο της Αθήνας, σπάζοντας τα πάντα στην Καραγιώργη Σερβίας και τη Φιλελλήνων, ενώ επιδόθηκαν σε πετροπόλεμο με τις δυνάμεις των ΜΑΤ. Η ατμόσφαιρα από τα δακρυγόνα και τη βροχή ήταν αποπνικτική.


Λίγο μετά τις 8 το βράδυ, όταν η ατμόσφαιρα από τα χημικά καθάρισε, οι διαδηλωτές επιχείρησαν να επιστρέψουν στην πλατεία Συντάγματος, ωστόσο οι αστυνομικοί τους μπλόκαραν στη Φιλελλήνων και τη Μητροπόλεως.


Το μπλοκ του ΠΑΜΕ κινήθηκε εκ νέου προς την πλατεία Συντάγματος και σταμάτησε στην Αμαλίας. Ανά διαστήματα η ένταση αναζωπυρωνόταν με συγκρούσεις κουκουλοφόρων και αστυνομικών στην Αμαλίας, ενώ ένα σταθμαρχείο παραδόθηκε στις φλόγες. Το ιατρείο μεταφέρθηκε από την πλατεία Συντάγματος στην Αμαλίας.


Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές ξεπέρασαν τους 100.000, με βάση τα στοιχεία που έδωσε η ΓΑΔΑ. Πληροφορίες ανέφεραν ότι έγιναν 70 προσαγωγές και δύο συλλήψεις πριν και κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου.


Παράλληλα, έξω από τη Βουλή είχε τοποθετηθεί ο σιδερένιος φράχτης που χρησιμοποιείται σε ανάλογες περιστάσεις.


Την ίδια ώρα, εντός της Βουλής, διεξαγόταν  η συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα, που έφερε το υπουργείο Οικονομικών. Οι κρότοι κλόνισαν τα κοινοβουλευτικά έδρανα, ενώ τα δακρυγόνα έγιναν αισθητά στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου. Αστυνομικές δυνάμεις κλείδωσαν όλες τις εισόδους της Βουλής.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news