Home » , , » Ο σχολικός εκφοβισμός "επιδημία" στα ελληνικά σχολεία

Ο σχολικός εκφοβισμός "επιδημία" στα ελληνικά σχολεία

Τέταρτη κατά σειρά σε σύνολο 41 χωρών είναι η Ελλάδα στη συχνότητα του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, που παίρνει συνεχώς μεγαλύτερες διαστάσεις.

Ο σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που συντονίζει την ευρωπαϊκή προσπάθεια για την καταπολέμηση του φαινομένου και η Αντιπροσωπία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα πραγματοποίησαν χθες κοινή συνέντευξη Τύπου όπου ανακοίνωσαν τη δημιουργία ευρωπαϊκού δικτύου ενάντια στο λεγόμενο bullying. Το δίκτυο ξεκινά σε συνεργασία με δεκαέξι εξειδικευμένους οργανισμούς από δώδεκα κράτη-μέλη της Ε.Ε., που καλύπτουν το 62% του ευρωπαϊκού πληθυσμού και ταυτόχρονα τις μεγαλύτερες χώρες.

Στόχοι του δικτύου είναι η διαμόρφωση ενιαίας ευρωπαϊκής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του φαινομένου και η επέκτασή του στο σύνολο των κρατών-μελών της Ε.Ε., με την ένταξη πλήθους σχετικών φορέων. Οπως μας εξήγησε ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, η δημιουργία του δικτύου ήταν απαραίτητη, αφού το φαινόμενο παίρνει όλο και πιο σοβαρές διαστάσεις: «Επειτα από τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας, η χώρα μας είναι τέταρτη κατά σειρά ανάμεσα σε σαράντα μία χώρες σε τέτοιου είδους κρούσματα βίας και σχολικού εκφοβισμού, ενώ καθημερινά δεχόμαστε στη γραμμή SOS καταγγελίες.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας μαθήτριας που αυτοκτόνησε πέρυσι επειδή είχε πέσει θύμα bulling. Στόχος μας είναι να προλαμβάνουμε τέτοιου είδους δυσάρεστα περιστατικά». Η έρευνα είναι η μεγαλύτερη που πραγματοποιήθηκε ποτέ σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς συμμετείχαν συνολικά 16.227 μαθητές, από τους οποίους 4.999 μαθητές από 167 σχολεία της χώρας μας με ευρύτατη γεωγραφική διασπορά.

Στη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκε επίσης η πρωτοβουλία ομάδας ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για την καθιέρωση Ευρωπαϊκής Ημέρας ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό από τα αρμόδια θεσμικά όργανα. Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζει και προωθεί το Ευρωπαϊκό Δίκτυο, καθώς η καθιέρωση της ημέρας αυτής αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς του στόχους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news