Home » , , , » Εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Γ' Λυκείου η ποντιακή Γενοκτονία

Εξαιρέθηκε από τη διδακτέα ύλη της Γ' Λυκείου η ποντιακή Γενοκτονία

Ολος ο ποντιακός Ελληνισμός ζητεί την παραίτηση Φίλη - Ανω κάτω η Βουλή, διακομματικά πυρά κατά Φίλη - Ερωτήματα καθώς ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η Γεροβασίλη τοποθετήθηκαν συγκεκριμένα και παρέπεμψαν στις δηλώσεις του προηγούμενου εκπροσώπου - Αύριο συγκεντρώσεις Ποντίων-«Εκρηξη» και στο Twitter.

Ισχυρό προβληματισμό για το αν οι δηλώσεις Φίλη εντάσσονται σε ευρύτερο κυβερνητικό σχεδιασμό προκαλεί ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με την οποία υποστηρίζει ότι εξαιρέθηκε η διδασκαλία της Γενοκτονίας των Ποντίων από την ύλη της Γ' Λυκείου.

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, η εξαίρεση της διδασκαλίας έγινε με υπουργική απόφαση τον περασμένο Ιούνιο όταν υπουργός Παιδείας ήταν ο κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μιλά για αιφνίδια και επιστημονικά ανεξήγητη αφαίρεση του κεφαλαίου που πραγματεύεται την περίοδο του "Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα", «στην οποία αναπτύσσονται τα ιστορικά γεγονότα της Γενοκτονίας των Ποντίων, μιας από τις πλέον τραγικές σελίδες της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας, αφού συνδέεται με τη μαζική σφαγή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων του Πόντου» και υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη ενέργεια «υπονομεύει ευθέως την καλλιέργεια συλλογικής μνήμης στους μαθητές».


 http://www.protothema.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news