Home » , , , , , , , » Γιατί επέλεξε ο ISIS να χτυπήσει αυτά τα σημεία.Τι συμβολίζουν;

Γιατί επέλεξε ο ISIS να χτυπήσει αυτά τα σημεία.Τι συμβολίζουν;


Bataclan: Ενας συναυλιακός χώρος με τεράστια ιστορία (82 νεκροί )

Εντίθ Πιάφ, Clash, Νίκ Κέϊβ Λου Ριντ και άλλοι ων ουκ έστι αριθμός. Δυστυχώς, το Bataclan δεν θα το θυμόμαστε για τις συναυλιακές βραδιές που έχει χαρίσει στους επισκέπτες του αλλά για τα τραγικά γεγονότα της Παρασκευής.

Η συναυλία των Eagles of Death Metal τη χθεσινή τραγική βραδιάστο Μπατακλάν ήταν sold out. Οχι τυχαία. Ο ιστορικός χώρος έχει ζήσει μεγάλες συγκινήσεις.

Το Μπατακλάν δεν είναι μόνο ένας από τους διασημότερους συναυλιακούς χώρους που μπορεί να φιλοξενήσει 1.500 θεατές. Είναι και ένα από τα ιστορικότερα κτήρια του Παρισιού. 

Βρίσκεται στην οδό Βολτέρ στο ανατολικό Παρίσι και έχει σήμα - κατατεθέν το σχήμα της παγόδας, ενώ το εσωτερικό του έχει σχήμα πετάλου.

 

Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου το website του Bataclan έχει «σβήσει».


Stade de France: Το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη (4 νεκροί)

Το Stade de France είναι το εθνικό στάδιο της Γαλλίας και βρίσκεται βόρεια του Παρισιού στην κοινότητα του Σαιν Ντενί. Χτίστηκε το 1995 για το Παγκόσμιο Κύπελο και έχει χωρητικότητα 80.000 θέσεων, καθιστώντας το πέμπτο μεγαλύτερο γήπεδο στην Ευρώπη. Χρησιμοποιείται κυρίως από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου Γαλλίας και την γαλλική ομάδα ένωσης ράγκμπι για διεθνείς αγώνες.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές που έζησε το γήπεδο ήταν στις 12 Ιουλίου του 1998, όταν φιλοξένησε τον τελικό παγκοσμίου κυπέλλου όπου η Γαλλία νίκησε τη Βραζιλία με σκορ 3-0. 

Το Σταντ ντε Φρανς έχει χαρακτηριστεί από την ΟΥΕΦΑ ως γήπεδο κατηγορίας τέσσερα και έχει φιλοξενήσει αγώνες για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου 1998, το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι 1999, το παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 2003, και το παγκόσμιο κύπελλο ράγκμπι 2007. 

Η εγκατάσταση φιλοξένησε επίσης την ετήσια Motorsport διοργάνωση Race of Champions το 2004, 2005 και 2006 πριν το γεγονός μετακομίσει στο στάδιο Γουέμπλεϊ στο Λονδίνο.

Το Stade de France φιλοξένησε δύο τελικούς τσάμπιονς λιγκ το 2000 και 2006, αντίστοιχα. Το στάδιο χρησιμοποιείται επίσης για μουσικές συναυλίες και άλλες αθλητικές εκδηλώσεις.


Ρι Αλιμπέρ: Στο τοπικό εστιατόριο Le Petit Cambodge (τουλάχιστον 12 νεκροί)

Περίπου ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από το Bataclan βρίσκεται το εστιατόριο Le Petit Cambodge και το παραπλήσσιο μπαρ Le Carillon όπου πολλοί άνθρωποι βρήκαν επίσης το θάνατο.

Αυτές είναι συνηθισμένες γειτονιές της παριζιάνικης καθημερινότητας όπου την Παρασκευή το βράδυ οι Γάλλοι συναντούν τους φίλους τους για ένα γρήγορο ποτό

Το εστιατόριο Le Petit Cambodge βρίσκεται στη συγκεκριμένη γειτονιά και είναι ένα από τα αγαπημένα της Παριζιάνικης νεολαίας αλλά και των μεταναστών που βρίσκονται στο Παρίσι λόγω της ζεστής ατμόσφαιρας και των χαμηλών του τιμών.

Ρι ντε λα Φοντέν: Στην, αγαπημένη της νεολαίας, πιτσαρία La Casa Nostra  (τουλάχιστον 5 νεκροί)

Μερικές εκατοντάδες μέτρα από το Μπατακλάν, στην οδό Φοντέν ο Ρουά, στόχος των τρομοκρατών ήταν ένας άλλος τόπος συνάντησης νεολαίας, μια πιτσαρία, η La Casa Nostra.

Ρι ντε Σαρόν (18 νεκροί)

Στο ανατολικό Παρίσι, στην οδό Σαρόν, 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε ένα σκηνικό που θύμιζε πόλεμο. Ένας άνδρας δήλωσε ότι άκουγε πυροβολισμούς για "δύο, τρία λεπτά", "ριπές όπλων". "Είδα πολλά πτώματα να κείτονται στο έδαφος, πλημμυρισμένα στο αίμα", σημείωσε. Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα καφέ και ένα ιαπωνικό εστιατόριο, τα οποία βρίσκονται ακριβώς μπροστά από το Μέγαρο της Γυναίκας, αποτέλεσαν στόχο της επίθεσης αυτής.

Μπουλβάρ Βολτέρ: (1 νεκρός)

Επίθεση σημειώθηκε και στην Λεωφόρο Βολταίρου, επίσης κοντά στο Μπατακλάν.

Πηγή:thetoc.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news