Home » , » Μίσος, φόβος, ρατσισμός, οργή στην Αθήνα - Ζητούν ακόμα και να καταγγείλουν όσους νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς

Μίσος, φόβος, ρατσισμός, οργή στην Αθήνα - Ζητούν ακόμα και να καταγγείλουν όσους νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς

Η εικόνα σήμερα στις γειτονιές της Γ Σεπτεμβρίου είναι εικόνα "Δεκαπενταύγουστου". Απαγορευτικό κυκλοφορίας αλλά και απαγορευτικό εισόδου, έστω και αυτοσχέδιο σαν αυτό εδω! 'Η κάποιοι ζητούν από τους συμπολίτες τους να καταγγείλουν όσους νοικιάζουν σπίτια σε αλλοδαπούς!

Ψυχή δεν κυκλοφορεί στους δρόμους, στα στενά, ενώ ειδικά στην οδό Σοφοκλέους που έγιναν πολλές "καταδρομικές" επιθέσεις, ακόμα και καταστήματα που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες από μετανάστες είναι σήμερα κλειστά.

Οι επιθέσεις που έγιναν χθες εναντίον μεταναστών που κινούνταν ανυποψίαστοι στον δρόμο έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια του. Τα φαινόμενα της βίας πληθαίνουν μέρα με την μέρα, λεπτό με το λεπτό. Τα υποψήφια θύματα δεν έχει σχέση αν είναι άνδρες, γυναίκες ή και παιδιά. Το χρώμα τους είναι εκείνο που παίζει τον πρωταρχικό ρόλο! 'Ομως συμβαίνει και κάτι άλλο ανησυχητικό. Στους δρόμους δεν κυκλοφορούν ούτε Έλληνες! Ο φόβος είναι ένας και φωλιάζει στις ψυχες των ανθρώπων ανεξαρτητως φυλής και εθνικότητας.

Στο Ρέθυμνο δύο Αλβανοί μετανάστες μεταφέρθηκαν τα ξημερώματα στο νοσοκομείο με πολλαπλά τραύματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι δύο αλλοδαποί πηγαίνοντας στο αυτοκίνητό τους που είχαν αφήσει στην περιοχή του Λιμεναρχείου, διασταυρώθηκαν με παρέα πέντε Ελλήνων και για άγνωστους λόγους διαπληκτίστηκαν μεταξύ τους.

Η λογομαχία κατέληξε στο να πιαστούν στα χέρια και τελικά -όπως ο ένας τραυματίας ανέφερε- να ξυλοκοπηθούν από τους Έλληνες.

Ο πρώτος τραυματίας νοσηλεύεται με σπασμένη μύτη, τραύμα στο κεφάλι και τη γνάθο ενώ έχει υποστεί και μερική αμνησία. Ο δεύτερος με ελαφρύτερα τραύματα αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες αποχώρησε από το νοσοκομείο.

Προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες, η αστυνομία Ρεθύμνου λαμβάνει καταθέσεις ενώ ακόμη δεν έχει βγει επίσημο δελτίο τύπου για το συμβάν.
Η έρευνες αφορούν και στο αν επρόκειτο για έναν συνηθισμένο διαπληκτισμό μεταξύ ανδρών ή για ρατσιστικό φαινόμενο μετά και τα όσα έχουν συμβεί στη χώρα και αφορούν την ένταση μεταξύ ορισμένων Ελλήνων και μεταναστών.

Οι σκηνές της βίας δεν λένε να σταματήσουν στις γειτονιές κοντά στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 44χρονος Μανώλης. Από νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης, όταν ξεκίνησε η πορεία μνήμης, εξελίχθηκε σε πορεία μίσους για όποιον αλλοδαπό συναντούσαν μπροστά τους ακροδεξιοί.

Από εκείνη την στιγμή όποιον άνθρωπο διαφορετικης εθνικότητας συναντήσουν μπροστά τους τον χτυπούν ανελέητα με ότι κρατούν στα χέρια τους.

Δεκαπέντε τραυματίες μεταφέρθηκαν σύμφωνα με το ΕΚΑΒ στα νοσοκομεία. Η πλειοψηφία αυτών είναι αλλοδαποί ενώ ανάμεσά τους είναι και ένας Έλληνας ο οποίος δέχθηκε επίθεση στην πλατεία Βικτωρίας από ομάδα αλλοδαπών και αντεξουσιαστών επειδή φορούσε ένα καπελάκι με την ελληνική σημαία, οι οποίοι τον χτύπησαν με ξύλα με αποτέλεσμα να πάθει διάσειση.

Από τα συγκεκριμένα επεισόδια προσήχθησαν 47 άτομα από τους οποίους 40 είναι Έλληνες και 7 αλλοδαποί ενώ συνελήφθη και ένας αλλοδαπός για σωματική βλάβη και φθορές. Επίσης ομάδες ακροδεξιών προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα αλλοδαπών.

Μαρτυρίες μιλούν για αλλοδαπούς με κοψίματα στα χέρια από σπασμένα μπουκάλια, με μαχαιριές στα πόδια, και με κακώσεις σε όλο το σώμα. Αρκετοί μεταφερονται στα νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες. Κάποιοι δεν κάνουν ούτε αυτό και κλείνονται στα σπίτια τους με τον φόβο οτι θα τους ξανασυμβεί αυτό στην επόμενη γωνία.

"Τάγματα" μίσους κυκλοφορούν στην Γ' Σεπτεμβρίου, στην Αχαρνών αλλά και στα στενά γύρω από αυτές τις γειτονιές.

Σε κάποιες από τις επιθέσεις αυτές μάρτυρες είναι και αστυνομικοί οι οποίοι όμως δεν παρεμβαίνουν έστω πυροσβεστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις μήνα

Δημοφιλείς αναρτήσεις διαχρονικά


ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ... ????


Live







Η λίστα ιστολογίων μου






Επαγγελματικός εξοπλισμός Am & Fm



 
Support : FACEBOOK PROFIL | Your Link | Your Link
Copyright Nikos Samourkas © 2013. radio roumeli news